Melbourne

2024.04.02. 16:07

Diákfegyelem a „négyzeten”

Ausztrália legnépesebb, ötmillió lelket számláló városában különös esetre lettünk figyelmesek.

Az elsős körüli kislány és az iskolatáskája európai szemmel felfoghatatlan látványt jelentett Fotó: KT

A világváros utcáit műszakváltáskor járva több mint érdekes látvány tárult elénk. A La Trobe Streeten lévő oktatási intézményekből özönlöttek ki a gyerekek – kicsik és nagyok, itthoni léptékkel így mondanánk: alsós és felsős általános iskolások. Valamennyien formaruhában: a fiúk nyakkendős öltönyben, a lányok hosszú sötét pulóverben, a picik viszont rövidujjú ingben és nadrágban, aztán valamennyien hatalmas táskát cipeltek.  

Kánikulában 

A Melbourne Central Station villamos megállójának kivetítője 36 Celsius fokot mutatott, ennek ellenére egyetlen (!) diák sem vetkőzött, még a zakójuktól sem szabadultak meg. Ott és akkor arra gondoltunk, hogy a rendtartás valószínűleg nem engedi számukra a lazítást, vagy esetleg a büszkeségük miatt viselték az uniformist. Mellesleg az eleganciájuk és a fegyelmezettségük csupán bennünk, a húszezer kilométerről érkezett vizitelőkben keltett csodálatot, a helyiek rájuk sem hederítettek és még rajtunk sem akadtak fenn, amikor egyre-másra készítettük róluk a fényképfelvételeket. 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában