Figyelem!

2024.01.03. 18:29

Későbbre várható a kutyás roham - Fotókkal

Számos Mol kútnál van lehetőség a chipjük leolvasására ezzel a gazdák felderítésére.

Pap Gyula

Így működik egy chip leolasó

Hiába a sokszoros figyelemfelhívás, az állatvédelmi aggodalom a szilveszteri/újévi ünneplés sem múlhatott el petárdázás nélkül. Meg is lett az eredménye: 

az utcán sok helyen lehetett találkozni gazdátlan, riadt állatokkal. 

Pedig az igazi roham később várható hiszen a megriadt kutyusok elbújnak és csak pár nap múlva az éhség csalogatja elő őket rejtekhelyükről – mondta el Juhász Andrea a Miskolci Állatsegítő Alapítvány munkatársa. 

Hozzájuk is eddig mindössze két jószág került, egy fekete spiccszerű kutyus csavargott Alsózsolcán és egy szteffiszerű 4 év körüli riadt állapotú kutyus került be ugyanonnan. Beszélgetésünkkor a kollégái Muhiba tartottak ahol a kavicsbányánál jelentettek egy kóborló kuvasznál is nagyobb testű állatot, illetve egy másik kaukázusi méretű jószágot. Ezek befogása nem egyszerű, elhelyezésük is komoly gondot okoz – tudtuk meg. 

Leolvasó kell

A Miskolci Állategészségügyi Telep tájékoztatása szerint hozzájuk nem vittek még kóborló állatot. Ha valaki találna ilyet számos Mol kútnál van lehetőség a chipjük leolvasására ezzel a gazdák felderítésére. A Búza téri kútnál már kétszer igénybe is vették a szolgáltatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában