Népegészségügyi Program

2023.10.03. 20:30

Elszállítják a vizsgálatra a felsőzsolcai lakosokat

A Népegészségügyi Programban célzott lakosságot érintő emlő-szűrővizsgálatok keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Telephely Radiológiai Osztály október 30. napján emlő-szűrővizsgálatra hívja a Felsőzsolcán élő 45-65 év közötti nőket.

Nagy-Hankó Krisztina

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A Népegészségügyi Programban célzott lakosságot érintő szűrésre – névre szóló és a vizsgálat pontos helyét, idejét tartalmazó – meghívólevelet kapnak a területileg illetékes Komplex Mammográfiás Központtól. Az önkormányzat szervezett csoportos beutazások segítségével kívánja olyan társadalmilag, gazdaságilag hátrányos helyzetű nők emlőszűrésre történő eljutását segíteni - ezáltal szűrésüket is megvalósítani -, akik a beutazás költségeit még az utazási költségek utólagos megtérítése mellett sem tudják vállalni. Ehhez várják az ingyenes beutazás iránti igényeiket a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal titkárságán a 06-46/613-000 telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen jelezve október 26-án 9 óráig, név, lakóhely és telefonszám megadásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában