Megmenthetik!

2023.09.26. 13:30

Újra láthat a sárospataki vak kutya

Van esély arra, hogy visszanyerje látását a szombaton a 37-es számú főút mádi körforgalmánál talált, mindkét szemére vak kutya – közölte lapunkkal Törő Gábor a Sárospataki Állatmenhely vezetője, üzemeltetője.

Törő Gábor a mentett kutyussal

Fotó: BSZA

Az első orvosi vizsgálatok alapján a kutyus mindkét szemgolyója megvan, viszont a nyirokcsomói a test minden részén megnagyobbodtak, úgyhogy valószínűleg ennek is köze van ahhoz a duzzanathoz, amely beterítette szemét és annak következtében elvesztette a látását, mondta a boon.hu-nak Törő Gábor a Sárospataki Állatmenhely vezetője, üzemeltetője.

A bajba jutott kutya és Törő Gábor az állatorvosi rendelő várótermében 
Forrás: Törő Gábor

Most a vizsgálati eredményekre várnak, amelyek meghatározzák a további kezeléseket. Mint szombaton írtunk róla, a vak kutyát utazók találták meg a 37-es főút mellett aznap a mádi körfogalom közelében és a szerencsi rendőrök juttatták el az erdőbényei elágazáshoz, Törő Gábor ott vette át tőlük a bajba jutott állatot. Már akkor kiderült, egy lesoványodott, valószínűleg kitett, idős lánykutyáról van szó, amelyben nincs azonosító chip. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában