Gyorskorcsolya

2023.02.17. 13:00

A hoki és a kori a mindene

A napokban Budapesten küzdöttek a DVTK utánpótlás gyorskorcsolyázói.

KT

Udvari Hunor

Fotó: Olvasónktól

A rövidpályás országos utánpótlás-bajnokság egyik számában a piros-fehérek fiúcsapata 2000 méteren a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Célok és álmok 

– Első érmünket szereztük ebben a korosztályban és versenyszámban – örült tanítványai produkciójának Sajó Márton edző, majd hozzátette: – Ez volt a diósgyőri short trackesek hatodik bajnoksága, ráadásul összetettben most szerepeltünk a legeredményesebben. Edzésmunkánkat folytatjuk, várhatóan április végéig még jégen leszünk, utána pedig már szárazon készülünk a soron következő szezonra. 

A DVTK váltójának egyik tagja, Udvari Hunor örült a sikerüknek, magáról pedig így beszélt: – Nagyon kedvelem a jégkorongot és a gyorskorcsolyát is, ebben a két műfajban komoly célokat tűztem ki magam elé. A hokiban rövid távú célom eljutni a korosztályos válogatottságig, gyorskoriban pedig a diákolimpiára vágyok, és ha ez az álmom valóra válik, akkor kiváló helyezéssel akarom iskolám és klubom jó hírét öregbíteni.

Az iskolájáról

A 11 éves Udvari Hunor a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 5. a osztályos tanulója. Osztályfőnöke Novák Éva, testnevelő tanára: Sárréti Gézáné. Jéghokiedzője: Bíró Ignác. Gyorskoriedzője: Sajó Márton.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában