Támogatás a menhelynek

2022.12.25. 12:30

Kedvenc kedvenceink ráadás

Hozzásegíthetett egy helyi menhelyet ahhoz, hogy 100 ezer forint értékű állateledel-utalványban részesüljön.

ÉM

A MÁSA kapja a támogatást

Fotó: Bujdos Tibor

Legutóbbi nagysikerű akciónkban kerestük Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkedvencebb kiskedvencét.

„Közhely, de igaz: a kutya az ember legjobb barátja. Meg a macska. Vagy a nyúl, esetleg egy hal, egy törpe sün, vagy egy papagáj. Netán egy csincsilla. Ne feledkezzünk meg a leguánokról sem, sőt, pókok is jöhetnek. Keressük Borsod-Abaúj-Zemplén megye kedvenc kedvenceit, a nevezők egy nemes ügyet is támogathatnak.” – így szólt a felhívásunk.

Hagyományteremtő szándékkal új kampányt indított a boon.hu, mely során kerestük Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfotogénebb házikedvenceit. A Kedvenc kedvenceink elnevezésű versenyre bármilyen háziállat fotójával be lehetett nevezni, legyen az kutya, macska, hörcsög vagy mókus, a lényeg, hogy hű és szeretett társa legyen gazdájának a mindennapokban. A legtöbb voksot kapó kiskedvenc gazdája a dicsőségen túl 20, 30, vagy 50 ezer forint értékű állateledel-utalvánnyal gazdagodott. A gazdi nevezésével egy nemes célt is támogathat: hozzásegíthetett egy helyi menhelyet ahhoz, hogy 100 ezer forint értékű állateledel-utalványban részesüljön.

Az eredményhirdetést követően megyénkben a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) lett az a szerencsés menhely, amely átveheti az utalványokat.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány Kelet-Magyarország egyik legnagyobb menhelyét üzemelteti, állatmentő szolgálatot tart fent – mondta el Kisfalvi Nyina, az alapítvány elnöke. – Évente több mint 600 kutya és 150 macska kerül be hozzánk. Eddig 22 éves működésünk folyamán, több mint 15 ezer kutyának és cicának találtunk otthont, szerető gazdit. Éves szinten 500 kutya, 100 cica kerül be a menhelyünkre. Egy évben átlagosan 500-550 egyedet adunk örökbe. Minden kutyát és cicát ivartalanítunk éves szinten átlagosan 450 egyedet. Állatmentő szolgálatunk a balesetes kóbor állatokon segít, havonta átlagosan 40 sérült kutyát és cicát látunk el. 60-70 balesetes egyednek tudunk bonyolultabb műtéti beavatkozást biztosítani – sorolta az alapítvány elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában