Tájékoztattak

2022.10.29. 15:00

Van segítség az időseknek is!

Van segítség címmel tartott az idősebb korosztálynak interaktív előadást a miskolci 112 Segélyhívó Központ és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

ÉM

Forrás: BAZMRFK

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon a napokban megtartott előadást követően kötetlen beszélgetésre került sor, ahol részt vett dr. Bakk Richárd r. alezredes a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője (korábban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője), és Nagy Gábor r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője is. Ennek apropója a kiváló kapcsolat a kapitányság és az egyesületek között, így a szépkorúak Dr. Bakk Richárd r. alezredesnek megköszönték az utóbbi évek munkáját, Nagy Gábor r. alezredest pedig köszöntötték új pozíciójában, és előrevetítették az együttműködés tovább folytatását.

 

Az Újkazinci Baráti Kör - mint főszervező - , a Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Egyesület és a Kurityáni Művelődési Ház és Könyvtár Közhasznú Egyesület tagjain kívül több érdeklődő is részt vett a rendezvényen.

Magyar Noémi, a 112-es segélyhívó központ oktatási főelőadójának prezentációja alapján érdekes eseményeken, bejelentéseken keresztül nyerhettek betekintés a 112-es segélyhívó központ, a hívásfogadó operátorok munkájába, valamint megismerhették a 112-es hívószám megfelelő használatát. Kisfilmen keresztül mutatta be a központ működését, a hívások fogadásának menetét.

Forrás: BAZMRFK

Jaskó Judit r. főhadnagy, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési főelőadója pedig kiemelte, hogy az idősek különösen veszélyeztetett csoportja a társadalomnak, ezért nagyon fontos tudniuk azt is, ha már bajba kerültek, mit kell tenniük ahhoz, hogy minél hamarabb segítséget kapjanak, hova fordulhatnak, ha baj történik velük vagy a környezetükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában