Lecsó, fesztivállal

2022.07.30. 20:00

Népszerű étel, különböző változatokban

A magyarok kedvenc ételét készítették el különféle változatokban a Hernádnémeti lecsófesztiválon.

ÉM

Egy változat lecsóra, Hernádnémetiből

Fotó: Vajda János

A kilencedik lecsófőző fesztivált rendezte meg Hernádnémetiben a helyi önkormányzat. 

- Tizenhat csapat indult a versenyen, de a csapatok nagysága változó, mert vannak, akik csak hatan versenyeznek. És vannak, a Hernádnémeti Vidám Nagyik Egyesülete például - ők közel 50-en főznek egyszerre – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Csucsi Enikő, a rendezvény egyik szervezője. 

Reggel 9 órakor a csapatok már elkezdték az előkészületeket; tüzet raktak, a lecsóhoz valókat felvágták, majd 10 órakor dr. Orosz Zsolt, a község polgármestere indította meg a főzőversenyt, amely a déli haragszóra ért véget. 

- Három tagú zsűri értékelte a megfőtt lecsót. Körülbelül tizenkét szempont szerint bírálták el a fogásokat – avatott be Csucsi Enikő, aki azt is hozzátette, hogy a nyertes csapat elnyerte az egy évre szóló vándorkupát. A három dobogós helyezett pénznyereményben részesült.

Dödölével, krumplilángossal

- Csirkehússal töltött lecsót készített a csapatunk, amelyet krumplilángosba töltöttünk, amelyet gyros fűszerkeverékkel turbóztunk fel – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tóth Ferencné, a Mézes Nagyik csapatának tagja. Ők most először szálltak ringbe a legjobb címért Hernádnémetiben. 

- Mi a Hernádnémeti Bölcsőde csapatának tagjai vagyunk, már évek óta indulunk ezen a gasztronómiai fesztiválon és nagyon szeretnénk az első helyet elérni – mondta el lapunknak Kerékgyártóné Molnár Mónika, aki azt is hozzátette, hogy dödöllét készítettek, amelyhez cukkinis lecsót tálaltak, magyarosan elkészítve. 

A rendezvényen egész napos programokkal kedveskedtek a látogatóknak, különböző zenés programokkal igyekeztek színesíteni a gasztronómiaifesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában