Látogatás

2022.07.23. 12:00

Hernádnémeti szegény sorsú gyerekek látogattak el a Miskolci Állatkertbe

Galamb Alex fontosnak tartja, hogy sorstársainak megmutassa Miskolc csodáit.

ÉM

Fotó: ÉM

Mikor kisgyermek voltam, néztem a tévében a dokumentum filmeket az egyik csatornán. Az állatokról volt szó. Nagyon érdekesnek találtam, hogy milyen sokféle él belőlük itt a földön. Az iskolában  meséltem az osztálytársaimnak, hogy mit láttam a tévében. Azt mondták nekem: „Alex, itt, Miskolcon is van egy állatkert, ahol sokféle állatot lehet megnézni.” Otthon kérdeztem anyukámat, hogy mi is elmegyünk-e az állatkertbe. Ő mindig azt mondta, erre nincs pénz. Igy maradt nekem a tévé az állatok megismerésére.”  

Mikor bekerültem a Miskolci Gyermekvarosba, már az első években elvittek minket a Miskolci Állatkertbe. Nem akartam elhinni, hogy végre eljutottam oda, ahova kisgyermekként nagyon akartam. Nagyon boldog voltam. Nekem a pici majmok tetszettek akkor a legjobban, amit sohasem fogok elfelejteni. Akkor már azt szerettem volna, hogy minél több szegény sorsú gyerek lássa a csodát.”  

A Sütni jó! Alapítvány révén végre megnyílt a lehetőség. A napokban Galamb Alex húsz hátrányos helyzetű gyereket vitt el a Miskolci Állatkertbe. Olyanokat, akik még soha nem voltak ott. A program célja az volt hogy fedezték fel Miskolc szépségeit. Ebbe tartozik bele az állatkert.  

„Azt gondolom, ezzel a programmal színesítettük a kicsik világát, hiszen mindenki el tudja mesélni otthon, milyen állatokat látott, és azt is, hol van ezeknek az állatoknak a természetes lakóhelyük. Azt gondolom, a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogy az állatoknak is vannak érzelmeink is családjuk amire nekünk emberek figyelnünk kell.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában