Ázsiába szerződött a focista Koszta Márk

2022.04.29. 16:00

Putnokról Dél-Koreába

Néhány hete Ázsiába szerződött Koszta Márk, aki itthon legutóbb az NB I.-es Zalaegerszeg gárdájában futballozott.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A pályafutását Putnokon kezdő és az észak-borsodi városban felcseperedő – majd a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli alakulatában is megfordult – labdarúgó a közelmúltban szerződött a dél-koreai Ulsan Hyundai csapatához. A napokban azzal hívta fel magára szűkebb pátriánk focikedvelőinek figyelmét, hogy góllal járult hozzá együttese 5–0-s győzelméhez a kínai Kuangcsou FC ellen az ázsiai Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján. A hamarosan huszonhat éves csatár kezdőként 66 percet töltött a pályán és az 54. percben talált a hálóba a Malajziában rendezett találkozón. 

A család büszkesége 

– Három hete érkeztem meg, és rögtön karanténnal kezdtem dél-koreai munkásságomat – mondta az Északnak a támadó, majd hozzátette: – Egyelőre az edzőközpontban lakom, de már megvan a leendő lakásom. Társaimmal még keveset edzettem, most pedig az Indonéziával szomszédos Malajziában szereplünk, hat összecsapásunk van. 

A sportoló édesapja tanár­ember, általános iskolai igazgató Putnokon, „mellesleg” edzőként és szakmai vezetőként vált ismertté kedvenc műfajában. 

– Márkó családunk büszkesége – vette át a szót Koszta Péter. – A feleségemmel és a gyermekeinkkel együtt természetesen nagyon szurkolunk neki, pláne most, hogy a messzi távolba sodorta a jó sorsa. Magyarország és Dél-Korea között hét óra az időeltolódás, ez azonban nem zavar minket: naponta beszélünk vele szinte minden létező és bárki által elérhető elektronikus csatornán keresztül. Az is nyilvánvaló, hogy a hiánya megvisel bennünket mint szülőket, akárcsak a testvéreit, ezért dédelgetjük a távol-keleti utazás gondolatát, a nyáron vagy a télen szeretnénk hozzá „elszaladni”. 

A Koszta-sztori földrajzi jellemzőit is érdemes tudni: Ulszan városa Szöultól délre, légvonalban négyszáz kilométerre található, partját a Japán-tenger mossa, és a mintegy másfél milliós várost csak százötven kilométer választja el a felkelő nap országától.

(A borítóképen: Koszta Márk a kínai játékosok gyűrűjében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában