évforduló

2021.11.21. 21:00

Negyedszázad közösen megélt emlékeit idézték

Emlékkönyvet állított össze jubileuma alkalmából a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

Huszonöt éves évfordulóját ünnepelte a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete a megyeháza dísztermében. Az ünnepségen a jelenlévőket köszöntötte dr. Lupkovics Beáta, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés jegyzője.

Közös az érdeklődésük

– Nagy lázzal készültünk a születésnapra, amelyen szép számmal vettünk részt egyesületi tagok, köztünk öt alapító és több meghívott vendég – mondta Siska Andrásné, a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének elnöke. – Jó hangulatban elevenítettük fel az elmúlt évek élményeit, és az alkalomhoz választott versek meghitt légkört teremtettek. Az évfordulót az is emlékezetessé tette, hogy összegyűjtöttük az elmúlt huszonöt év történéseit, dokumentumait, fotóit, visszaemlékezéseit, és megszerkesztettük az egyesület 25 éves jubileumi emlékkönyvét.

Lelkesen, egymásra figyelve szervezik a programokat.

– A jelenlegi vezetőség tizedik éve végzi az egyesülettel kapcsolatos feladatokat. A közigazgatásból nyugállományba vonult köztisztviselők, kormánytisztviselők és közalkalmazottak tartoznak tagjaink közé. Ezt a csapatot a köz szolgálatában eltöltött idő, a közigazgatás szeretete, az azonos érdeklődés köti össze. Az éves programok összeállításánál arra törekszünk, hogy mindenki találjon magának megfelelő közösségi elfoglaltságot. Jelenleg 113 tagja van a szervezetnek. A pandémia időszakában is igyekeztünk kapcsolatot tartani, hol online, hol szabadtéren. Egyik emlékezetes kirándulásunk, amikor külön járatú kisvonattal utaztunk Mahócára és a csanyiki erdei iskolába. Ebben a hónapban a Szent Anna-templom történetével ismerkedtünk meg, majd a temetőben Déryné síremlékére helyeztünk virágot. Terveink között szerepel Miskolc történetéről online előadás is. November 25-én karácsonyi díszeket készítenének az ügyes kezűek. Decemberben bensőséges összejövetelünk az adventi ünnepség – tudatta az egyesület vezetője.

(A borítóképen: A megyeházán tartották az egyesület rendezvényét)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában