kirándulás

2021.11.06. 18:00

Diákok a Rákóczi- és a Csodaszarvas táborban

Sárospatakra és Nyíregyházára kirándulhattak a gyerekek.

Forrás: ÉM

– Iskolánk több tanulója jutalomprogramként részt vehetett a Rákóczi-táborban Sátoraljaújhelyen. Az alsós, felsős tanulók 20 fős csoportokba osztva két csoportvezető irányításával vettek részt az ötnapos változatos programon – mondta el Bártfai István, a Hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

– A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program pályázatának keretében pedig összesen ötven alsó és felső tagozatos tanuló ingyenes napközis táborban vehetett részt. Az alsósok Sárospatak felé vették az irányt, a felsősök pedig a Nyíregyházi Állatparkban kirándultak. Mindennap új, érdekes programokkal várták kollégáink a táborozókat. A külsős programadók pedig tovább színesítették a tábor eseményeit. Az Azértke (Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület) előadásában sok érdekes információt megtudhattak a környezetükben élő növényekről és állatokról. A Szegedi Látványszínház előadásában egy rövid meserészlet segítségével a környezettudatosságra, felelősségtudatos magatartásra, egészséges életmódra, helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra hívták fel a figyelmet – idézte fel az intézményvezető-helyettes.

A Sárospataki Amatőr Művészekért Alapítvány táncosai vezetésével aktív mozgás keretében különböző tánclépésekkel és táncfajtákkal ismerkedtek meg a tanulók, majd népi játékokkal zárult a program, a SUSI (Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola Egyesület) közreműködésével.

(A borítóképen: Mozgalmas volt a nyári szünet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában