díjátadó ünnepség

2021.10.01. 15:30

„Dobbantó díj” a segítőknek

Dobbantó díjjal köszönték meg a tevékenységét azoknak, akik segítették a fogyatékossággal élőkkel foglalkozó alapítvány munkáját.

Bacsó István

Jakubinyi László, Magyar Helga, Papp Ágnes, Gerencsér Balázs és Jakubinyi Hanga

Fotó: Bujdos Tibor

Projektzáró konferenciát és díjátadó ünnepséget rendezett a miskolci Szimbiózis Alapítvány az ökoparkként és szociális farm­ként is működő Baráthegyi Majorságban.

A rendezvényen bemutatták a „Munkára fel! pályaorientációs társasjáték fejlesztése” című programjuk eredményeit, valamint a szintén pályázati támogatással megvalósult Tandem projektet, amelyekről két rövidfilmet is megtekinthettek a jelenlévők.

Számítanak a véleményükre

Jakubinyi László kuratóriumi elnök elöljáróban kiemelte, hogy régen volt olyan beszélgetése a minisztériumi illetékesekkel, mint a napokban, amikor azt érezte, hogy valóban meghallgatják és megértik őket, és ez a fajta együttműködési készség és partnerség a jövőnek az alapja lesz. Számít a véleményük a kormányzatnak, a támogatásokkal és azzal, hogy eljöttek a projektzáróra, ezt meg is mutatták. A találkozások nagyon fontos interakciók. Az elnök meg is ragadta az alkalmat, hogy további pályázatok kiírására ösztönözze az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és a beadott pályázataik kedvező elbírálására.

„A most lezárult két program számunkra elsősorban a közösségépítésről szólt. Ugyanakkor, mivel korábban ilyenek még nem voltak, az indulás pillanatában egyben egy »mission ­impossible«, lehetetlen küldetésnek tűntek, mivel együtt kellett dolgoznunk állami szereplőkkel, a kormányhivatallal, alapítványi, egyházi, önkormányzati és civil fenntartású intézményekkel, mindezt pontosan összehangolva. Két évvel ezelőtt ez még fényévnyi távolságnak látszott. De a különböző szereplőknek volt igényük az együttműködésre, így sikerülhettek ezek a támogató projektek” – osztotta meg az elnök.

Külön méltatta azokat a vállalkozásokat, amiket sikerült bevonni a megvalósításba, amik vállalták, hogy sérült, hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozzanak. Nagyon büszkék ezekre a cégekre, és ezért alapították a Dobbantó díjat is a számukra köszönetképpen.

Fontos a helyi közösség

Gerencsér Balázs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője elmondta, hogy a két projekt, amelyekkel fogyatékkal élő és sajátos nevelési igényű fiatalokat támogatnak, az államtitkárságuknak is rendkívül fontos célja. A jó szociálpolitika feladata a közösség erősítése és a rászorulók segítése. Erős szociális háló ott tud kialakulni, ahol a közösség saját maga is az ügyének érzi a fejlesztéseket, és tesz is érte. A helyi szereplők tudják legjobban, mire van szükségük, és megvalósítani is ők képesek azokat. Az állam ezt tudja segíteni, ezek mögé tud beállni.

Átadták a díjakat

Az ünnepség végén a programokban részt vállaló munkáltatókat a „Dobbantó díj 2021” elnevezésű elismerésben részesítették.

A díjakat Papp Ágnes, az Értelmi Fogyatékosokat Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségének elnöke, valamint Gerencsér Balázs és Jakubinyi László adták át a három díjazottnak, a Prohuman 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-nek, a Szorgoskert Nonprofit Kft.-nek és a Godó kávézót üzemeltető Sajó Invest Kft.-nek.

(A borítóképen: Jakubinyi László, Magyar Helga [Prohuman 2004], Papp Ágnes, Gerencsér Balázs és Jakubinyi Hanga [Szorgoskert])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában