fakitermelő verseny

2021.08.27. 15:30

Fakitermelő döntő Zsércen

Az ország legjobb favágócsapatai gyűlnek össze látványos versenyre szombaton.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Felpezsdül szombaton Bükkzsérc, fakitermelő versenyt, régiós vadásznapot és falunapot is rendeznek a településen.

Újra házigazdák

Vasas Csaba polgármester elmondta, 2013 után 2021-ben újra ők adhatnak otthont a Stihl Országos Fakitermelő Verseny országos döntőjének, amelyen két helyi csapat is részt vesz majd, a döntőben egyébként délelőtt tíz órától délután három óráig harminckét csapat méri össze tudását. A viadal a szokásoknak megfelelően több versenyszámból áll majd, így egyebek közt szerelési feladatok, gallyazás, rönkhasítás, illetve láncfűrészkezelési műveletek is lesznek majd.

Ugyanezzel az eseménynyel párhuzamosan régiós vadásznapot is tartanak, emellett a szokásoknak megfelelően civil főzőversenyt is rendeznek a falu melletti parkban, erre tizenkét csapat nevezett. Délután tartják a Nemzetközi Pumi Egyesület fajtabemutatóját. Ezenkívül gyerekprogramok is lesznek a falunapon, a játékokon kívül arcfestéssel, egyebekkel is várják a családokat. Kora este a Zsérci Summás Énekegyüttes szórakoztatja a nagyérdeműt, este nyolctól pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad koncertet. A falunapot és a rendezvényeket tűzijáték és retró diszkó zárja.

(A borítóképen: Egy korábbi bükkzsérci favágóversenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában