Fesztivál

2021.07.21. 19:00

Hagyományteremtő bormustra a Császtán

Az edelényi Császta-hegy ismét rendezvénynek adhatott otthont a hétvégén.

20210717 Edelény fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Császtai Bormustrát rendez az Edelényi Hegyek Közössége.

Fotó: Ádám János

. Hagyományteremtő céllal Császtai Bormustrát rendezett az Edelényi Hegyek Közössége az elmúlt hétvégén. A rendezvény alatt két színpadon váltotta egymást a programok sora, többek között a Számadó zenekar, a Császta Néptáncegyüttes, Pély Barna, Bellus István, Szigeti Juli és a Kelet Brass Band szórakoztatta a kilátogatókat. Természetesen jó borokban és ételekben sem volt hiány, de kirakodóvásár, kézműves-foglalkozások, ugrálóvár és óriáscsúszda is színesítette a programot. A rendezvény alatt pedig ingyenes városnéző kisvonat is közlekedett.

Nem csoda, hogy a programokat látva sokan látogattak ki a Császta-hegyre, és nemcsak Edelényből, hanem szerte a megyéből. A hegyen nagy hagyománya van már a jó programoknak, hiszen messze földön híres a Császtai Búcsú, amely évről évre nagy tömegeket vonzott Edelénybe.

Tavaly nyáron választották meg az Edelényi Hegyek Közösségének elnökévé Afonyi Lászlót. A tagság úgy döntött, hogy folytatni szeretné a közösség munkáját, hiszen két évtizednyi múltra tekint vissza, többek között a búcsú és az advent rendezvénysorozata, a keresztútjárás is hozzátartozik ahhoz, amely a Császta-szőlőhegyet jellemzi. Szeretnének a hagyományokat megtartva több új rendezvényt is megszervezni, így jött létre ez a mostani Császtai Bormustra is, amelyet nemcsak egy közösségformáló rendezvénynek szántak, hanem ők is szeretnének tenni a környezetükért. Emellett célként tűzték ki azt is, hogy az edelényi hegyek mindegyikét népszerűsítsék, így hamarosan például Isten-hegyi pikniket is szerveznek majd.

(A borítóképen: Miközben a színpadon egymást váltották a programok, és a gyerekek is lefoglalták magukat, a felnőttek végigkóstolhatták a jobbnál jobb borokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában