faültetés

2021.07.19. 12:00

Emlékfát ültettek a presbiterképzősök

A faültetéssel szeretnének hálát adni tanáraiknak és a városnak.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Emlékfát és emléktáblát avattak Sárospatakon, az Iskolakertben a Sárospataki Református Teológiai Akadémia presbiterképzésén 2013-ban végzettek. A Dunántúlról származó kocsányos tölgyet ugyan már korábban elültették, de a pandémia miatt csak most tudtak összegyűlni a helyszínen.

Közösségépítés

Bíró László, a találkozóval egybekötött továbbképzés szervezője, a faültetés kezdeményezője elmondta: eredetileg a Rákóczi-emlékév idején szerették volna elültetni a Dunántúlról származó kocsányos tölgyet, de a koronavírus-járvány megakadályozta a kezdeményezés végrehajtását. Úgy érzik, nagyon sokat kaptak Pataktól, főleg a teológia oktatóitól, tanáraitól, a faültetéssel szeretnének mindezért hálát adni. Elismerően szólt arról is, hogy a teológián felismerték, mennyire fontos az egyházon belül a presbiterek képzése, amely eredményes közösségépítéssel is párosult. Elhangzott az is: az egyházközségek életének fontos része a presbitérium.

Dr. Fodor Ferenc, a sárospataki református gyülekezet lelkipásztora, a presbiterképző egyik oktatója helyszínen lapunknak megerősítette: egy lelkész és egy egyházi közösség számára nagy előnyt jelent, ha felkészült, képzett presbiterek tevékenykednek a gyülekezet érdekében. Fontos dolognak nevezte azt, hogy a személyiségükből és felkészültségükből eredő értékeket tudatossággal párosítva erősítsék egyházi közösségük javára.

(Felavatták az emlékfát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában