világtalálkozó

2021.07.15. 08:00

Cserépfaluban a tárogatósok

Közös darabokkal és egyéni előadásokkal léptek föl a külföldi zenészek.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a Tárogatós Világtalálkozót Vaján a Rákóczi Tárogató Egyesület. A változatos szakmai programok és koncertek után a résztvevők nemzetközi csoportja koncertkörútra indult az országban. A július 11–18. közötti sorozatban megyénket is útba ejtették a művészek, kedden délben a cserépfalui református templomban adtak toronyzenét, majd benti koncertet.

Gavrucza-Nagy Emese lelkész köszöntötte a résztvevőket, majd Nagy Csaba mutatta be az alkalmi zenekar tagjait. Az egyes tárogatósok nem csak közös produkcióban vettek részt, egy-egy darabot egyesével vagy párban adtak elő, változatos műfajban. Többen saját nemzetük dallamkincséből mutattak be egyet a közönségnek, de volt, aki magyar népdalt, mások más nemzet zenéjéből adtak ízelítőt. Cserépfalun másfél tucat tárogatós vett részt az eseményen, nem csak a világtalálkozó norvég, kaliforniai, német, holland, kárpátaljai és más tagjai, de a környék ismert tárogatósai, Magyar Gyula, Daragó Károly is ellátogattak a rendezvényre.

(A borítóképen: Hatodik alkalommal rendezték meg a Tárogatós Világtalálkozót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában