Hasznos tanácsok a kismamáknak

2021.07.01. 14:30

A várandósság útján kísérhet a dúla

A képzés célja az önismeret, egymás támogatása, a sztereotípiák megszüntetése.

Apagyi Beáta

Fotó: Olvasónktól

Háromnapos dúlaképzést szervezett a Holdam Egyesület az ÚjHold Közösségi Térben. A tanfolyamot Dézsi Réka tartja, akinek nevéhez fűződik a nemzetközi DONA-dúlaképzés akkreditálása is hazánkban. Réka nagyszerű személyiségével és számtalan területen megszerzett ismereteire alapozva nagyon sok embernek – férfinak és nőnek egyaránt – segített a saját igazságaik megtalálásában az elmúlt 11 év alatt, valamint több mint 230 szülést kísért.

– Mindannyiunk szívügye a dúlaság a Holdamban. Fontos számunkra, hogy erős nőként tiszta szándékkal tudjuk támogatni egymást életünk bármely szakaszában, és ehhez elengedhetetlen az önismeret – emelte ki Szalontainé Kovách Réka, a Holdam Egyesület tagja, a képzés egyik főszervezője. – Rengeteg félelmet gyűjtünk össze az életünk során, amivel megnehezítjük magát a várandósságot és a szülés folyamatát. A várandósság egy út, és ezen az úton tud kísérni minket egy dúla, akinek személyét, feladatát, kompetenciáját illetően is rengeteg a tévhit, a negatív sztereotípia, a hamis információ. Ezeket szeretnénk tisztába tenni és rámutatni a támogatás ezen formájának fontosságára – tette hozzá.

Lesz folytatás

– A képzés elvégzéséről hivatalos DONA International-oklevelet kapunk, melyet a legnagyobb dúlaszervezet minősített, és a világ bármely pontján elfogadják. Ezúttal gyorsan betelt a keret, ami a létszámot illeti, a következő dúlaképzés 2022. januárban várható Rékával – mondta végezetül Szalontainé Kovách Réka.

(A borítóképen: Rengeteg hasznos tanácsot kaptak a résztvevők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában