Régészet napja

2021.06.17. 12:30

Pillants be egy kolostor titkaiba, tárd fel a leleteket!

2021. június 18-19-én a Régészet Napja és Európai Régészeti Napok alkalmából ismét újító programmal készül a Herman Ottó Múzeum Régészeti Tára. Legyél te is Indiana Jones egy napra!

Forrás: HOM

A Magyar Régész Szövetség elnöksége által meghirdetett esemény fő témája idén a „Különleges helyek” címet kapta.

A miskolci múzeum régészei nem csupán egyetlen különleges helyszínre invitálják az érdeklődőket, hanem az annak közelében található meghatározó helyszíneket is megismerhetik. A program kiindulópontja a szentléleki Pálos kolostorrom, ahol majd egy évtizede zajlanak régészeti feltárások Dr. Szörényi Gábor András és Miskolczi Melinda vezetésével. Az esemény első órájában a kolostor életének titkaiba nyerhetnek bepillantást a vendégek, megtekinthetik a jelenleg is folyamatban lévő ásatást, első kézből hallhatják a friss eredményeket és egy kis játék segítségével a legérdekesebb leleteket kézbe is vehetik, invitálja közleményében a Herman Ottó Múzeum az érdeklődőket.

Túra is lesz

A program második részében mintegy 60-90 perces túra keretében fedezhetik fel a kolostor egykori életéhez kapcsolódó meghatározó helyszíneket, átfogóbb képet kapva az egykor ott élők múltjáról. Igazi bakancsos program lesz, a régészet és túrázás szerelmeseinek, amelyet eső esetén is megrendeznek, így mindenképp javasolt túrafelszereléssel és esőkabáttal készülni.

Fotó: HOM

Az esemény a járványhelyzetre való tekintettel kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. Bár a program során maszk viselése nem kötelező, annak megléte és viselése szükséges bizonyos programpontoknál. Kézfertőtlenítő a helyszínen biztosított.

Részletek

A program több turnusban látogatható, 18-án (pénteken) 17:00 órai, 19-én (szombaton) 10:00, 13:00 és 17:00 óra kezdettel. A csoportok létszáma korlátozott, melyre helyet a belépőjegy megvásárlásával lehet foglalni.

A részvétel díja felnőttek számára 2000 Ft/fő, nyugdíjasok és gyermekek részére 1000 Ft/fő. A belépőjegy mellé minden vendég egy italkupont kap ajándékba, amely a Szentléleki Fogadóban váltható be.

Regisztrációra és jegyvásárlásra online, valamint nyitvatartási időben a múzeum főépületének portáján van lehetőség (Görgey Artúr utca 28).

A program végeztével, a Szentléleki Fogadó fakultatív jelleggel meleg étkezésre biztosít lehetőséget.

Részletes felvilágosításért Miskolczi Melindához fordulhatnak a 70/617-5718-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában