összefogás

2021.05.16. 08:00

Jó szívvel adakoztak a miskolci iskola diákjai

Több száz játékot gyűjtöttek össze a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola diákjai, hogy segítsenek a rászoruló gyerekeken, valamint az idősek otthonában élő demens gondozottaknak.

Hegyi Erika

20210514 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI), adománygyűjtési akciót kezdeményezett az adományozók érzékenyítése és a megoldásra váró célok érdekében. képen: Olexa Judit a Meszegyi munkatársa és Mikitáné Újjobbágy Erzsébet a Szabó Lőrinc Általános Iskola intézményvezetője

Fotó: Bujdos Tibor

Sok-sok társasjátékot, könyvet és plüssállatot, babát adtak át péntek délelőtt a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) részére. Az adománygyűjtési akciót utóbbi intézmény kezdeményezte, a játékokkal a rászoruló gyermekeket lepi majd meg gyermeknap alkalmából, a játékbabák pedig a demens szépkorúak fejlesztését szolgálják.

Mikitáné Újjobbágy Erzsébettől, az iskola igazgatójától megtudtuk, a gyerekek jó szívvel ajánlották fel az általuk már nem használt, de jó állapotban lévő játékaikat, könyveiket. Az intézményben hagyománya van a jótékonykodásnak. Év végén könyveket és tankönyveket ajánlanak föl a diákok határon túli magyar iskoláknak, karácsonykor pedig játékokat, ajándékokat a rászorulóknak.

– Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink együtt érezzenek a nehéz helyzetbe került emberekkel, ismerjék föl, ha valaki segítségre szorul, és tegyenek mások sorsának jobbra fordulása érdekében – tette hozzá az igazgató.

(A borítóképen: Olexa Judit, a MESZEGYI munkatársa és Mikitáné Újjobbágy Erzsébet a rengeteg ajándékkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában