online tanfolyam

2021.05.05. 10:15

Indul a Senior Suli

Szerdán még jelentkezhetnek az 55 év fölöttiek az ingyenes, online tanfolyamra.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A járványügyi helyzet új kihívásaira reagálva online digitális képzést indít Senior Suli néven a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány, a Miskolci Szakképzési Centrummal együttműködve.

Fiatalok segítenek

A pandémia alatt átalakultak a társas kapcsolatok és a barátokkal, családdal való kapcsolattartás egy része szintén a virtuális térbe költözött. Gyakran ott szórakozunk, vásárolunk, vagy fejlesztjük tudásunkat is. Azért, hogy az idősebb korosztály se maradjon ki az új lehetőségekből, a Senior Suli Program keretében megtanulhatják az e-mailezést, a közösségi média és messenger használatát, valamint megismerkednek az elektronikus könyvekkel – derül ki a felhívásból. – Dr. Dobos László alapítványi elnök e-mail-címére, a [email protected]-ra várják a jelentkezőket név és telefonszám feltüntetésével, május 5-ig, még ma is, akikkel 10-én indulna el a képzés. A digitális tananyagot a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziumának tanárai állították össze. A technikusi segítséget pedig a szakgimnázium tanulói biztosítják az oktatás során.

– A tanfolyam elvégzéséhez egy asztali számítógép vagy laptop, illetve internet-hozzáférés szükséges. Az oktatóanyag 25 perces videókból, illetve vetített diás előadásokból áll. Az első sorozat június végén fejeződne be – tájékoztatott dr. Dobos László. – A jelentkezők az otthonukból tudják teljesíteni az adott feladatokat. Ha elakadnak, akkor az MSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziumának önkéntes tanulóitól kérhetnek segítséget. A diákokat az iskola felkészíti az idősekkel való foglalkozásra. Munkájukat pedig beszámítja a kötelező 50 órás társadalmi munkába.

(A borítóképen: Fiatalok segítségére is számíthatnak az idősek a tanulásban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában