szabadidő

2021.05.03. 15:30

Ébred az erdő

Sok szempontból pozitív élmény a természetjárás, most gyönyörű fotókon keresztül is megmutatjuk, miért.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Egy héttel ezelőtt még kopár ágak nyúltak a szürke ég felé, csak néhol pattant ki egy-két rügy, levél és virág. A sok napsütés és a bőséges eső azonban megtette hatását: villámgyorsan kizöldült minden a természetben. Színes virágok terülnek el a lábunk alatt, a puha, zöld fű veszi át a hatalmat az avar felett, a megduzzadt patakok hangosan csörgedeznek lefelé a Bükk vadregényes lankáin, a madarak egymás szavába vágva, szinte kiabálnak. Ébred az erdő.

 

Kollégánk ezúttal a Bükk egyik könnyen megközelíthető turista célpontjához látogatott: Szentlélekre. Garadnáról indulva először Magos-kőről tekinthetünk le a városra, majd továbbhaladva Örvény-kőre érkezünk és a Lázbérci víztározót nézhetjük meg szinte madártávlatból. Folytatva utunkat felfelé a hegyen Szentlélek a végállomás. Érdemes kihasználni az igazi tavaszi jó időt, a langyos napokat és nagyokat sétálni, túrázni, kerékpározni a természetben. Igazi mesevilágba csöppenhetünk, a friss levegő és a látvány szinte gyógyít – a lelket egészen biztosan.

A bezártságból kiszabadulni, egy magas kilátó tetején állva a szabadság mámorító illatát és látványát beszippantani felér egy terápiával a hosszú tél és az eseménytelen hónapok után. Nem csak a néma és mozdulatlan növények bujasága nyűgözi le az embert tavasszal, a nyüzsgő állatvilág is megmutatja magát. Óvatosan a fák között, mindig nézzünk a lábunk elé!

[eweb-voting id="5414566"]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában