Ózdi Nyugdíjas Klub

2021.05.23. 07:00

A nyár a változások ideje

Többnapos utazásokban és fesztiválrészvételben bízik nyárra az Ózdi Nyugdíjas Klub.

Detzky Anna

Forrás: Olvasói fotó

Elmaradt kirándulásokat szeretne pótolni az újranyitás után az ózdi nyugdíjasközösség, és nyár végén vezetőváltás is várható náluk. Egyelőre óvatosak a járványhelyzettel kapcsolatban, ezért inkább csak szabadtéren találkoznak, ha az időjárás engedi.

Közgyűlés a tavon

– Múlt hét szerdán tartottuk első összejövetelünket a szabad ég alatt, ahol átbeszéltük a várható programjainkat, tennivalókat, és beszedtük a tagdíjakat. Jövő hét szerdán még ugyanezt szeretnénk folytatni – mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub Közhasznú Egyesület elnöke.

– Az alkalmainkkal kapcsolatos javaslatokat már bekértük. Egyelőre keveseknek van védettségi igazolványa. Mivel sok helyre csak a szóban forgó okmánnyal lehet bemenni, ezért próbáljuk a jó levegőn megtartani találkozásainkat. A szintén esedékes közgyűlésünket is az ózdi Csónakázó-tó félszigetére szerveztük, ahol tető alá is be tudtunk húzódni. Tisztújításra készülünk, a klubnak új vezetője lesz, de valószínűleg csak nyár végén történik meg a váltás.

Túrákra készülnek

A túrákon kívül kulturális fesztiválra és egy néptáncos találkozóra is készülnek az ózdi nyugdíjasok.

– Kirándulásaink egy része már szervezés alatt áll. Szeretnénk bepótolni a tavaly elmaradt őrségi túránkat. Néptáncos tagjaink júniusban Balatonszárszóra készülnek egy országos versenyre. Úgy tervezzük, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokra idén is ellátogatunk. Októberben pedig Szovátára utazunk a megyei nyugdíjasszövetséggel, amire már most jelentkeztek jó néhányan. Ezeken kívül kisebb, egynapos kiruccanásokat tervezünk, hogy mindenki be tudjon kapcsolódni. Gondolunk arra is, ha esetleg a járványhelyzet miatt mégsem lesz lehetőség a hosszabb kirándulások megtartására. Mozgáshoz kapcsolódó rendezvényünk minden évben az Országos Nyugdíjas Sportnapok, Bellér László Emlékverseny, amelyet idén leghamarabb csak ősszel tudnánk megszervezni, de ez még képlékeny – sorolta a klubvezető.

Gyász is

Megtépázta a nyugdíjasklubot a koronavírus-járvány, több társukat elveszítették.

– A karantén idején a Facebook-oldalunkon keresztül és telefonon tartottuk egymással a kapcsolatot. Közösségünk tagjai mindannyian nagyon örülnek, hogy most már személyesen is találkozhatunk egymással. Sajnos a járványhoz kapcsolódóan több haláleset is történt nálunk, úgyhogy óvatosak vagyunk – mondja Bellér Lászlóné.

– Emellett sokan megszokták, hogy a hosszú bezártság idején sehová sem jártak, ezért kicsit nehéz lesz összerázni a társaságot. Többen hiányolják a benti szórakoztató alkalmakat és bálokat is, de mindenki tudomásul veszi, hogy erre még nincs lehetőség. Az ózdi Olvasóba, ahol korábbi években összegyűltünk, a művelődési házak nyitása után térhetünk vissza. Bizonyos területeken pedig komoly újraszervezési munkákat kell majd végeznünk – jelentette ki az egyesületi elnök az előttük álló feladatok kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában