Beruházás

2021.04.22. 19:30

Lesz sítanpálya, később jönnek a részletekkel

Aki meg akart tanulni síelni, annak a bükki pályákig vagy a Tátráig kellett utaznia. Eddig.

Bacsó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A jó hír, hogy ez most megváltozik. Hiánypótló beruházás keretében új, négy évszakos, műanyag borítású sítanpályája lesz Miskolcnak novembertől.

Majd ha aláírták a szerződést

Az Aktív Magyarország Program keretében sítanpálya építésére kiírt pályázaton négy város nyert: Miskolc mellett Székesfehérváron, Keszthelyen és Agárdon létesülhetnek műanyag borítású tanpályák, mintegy 230 millió forint beruházással, amelyhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormánybiztosi iroda.

Dr. Egri Katalintól a Síoktatók Magyarországi Szövetsége elnökétől megtudtuk, bár a pályázat már lezárult és megvannak a nyertesek is, a konkrétumokról, hogy kik ők, és pontosan hol épülnek meg a pályák az adott városokban, csak később adnak információkat, mert a támogatói szerződéseket még nem írták alá a nyertes pályázókkal. Annyit azonban megtudtunk, hogy a nyertes a szerződéshez és a kivitelezéshez egy új projektcéget hoz létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában