telefonvonal

2021.02.23. 08:30

Elindult a Nem vagy egyedül! című szolgálat

Magányosok, idősek számára indított telefonvonalat a görögkatolikus egyház a járvány idejére.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Nem vagy egyedül! elnevezéssel indított telefonos szolgálatot a Miskolci Egyházmegye Görögkatolikus Missziós Irodája. A 06-30-120-2861-es napközben hívható számon visszahívást is lehet kérni. A telefonvonal anonim módon, azoknak ad teret kötetlen beszélgetésre, akiket a magány és elhagyatottság érzése, vagy a bezárkózottság miatti kommunikációhiány fenyeget. A hívásokat keresztény önkéntesek, nem pedig segítő szakemberek fogadják, ezért a telefonos szolgálat nem lelkisegély-vonalként működik.

Önkénteseket várnak

– A járványhelyzet során nagyon sokan vannak, akik kénytelenek bezárkózni a karanténos időszakban. Ebben a nehéz helyzetben szeretnénk lelki segítséget nyújtani – ismertette a szervezési feladatokat vállaló Juhász Géza atya, a Miskolci Egyházmegye első helynöke. – Elsősorban az időseket céloztuk meg és valóban leginkább ők telefonálnak, de érdekes módon néhány fiatal is felhív bennünket. December óta már vannak visszatérő hívóink is. Az önkéntesek empatikusan meghallgatják őket egy-egy hosszabb segítő beszélgetés során is. Makkai László atya egyetemi lelkész és a Görögkatolikus Roma Szakkollégium igazgatója készítette fel őket a feladatukra, aki pasztorálpszichológus. Ha szükséges továbbirányítjuk a telefonálót a missziós iroda pszichológusához, a karitászhoz vagy egy görögkatolikus atyához. Lipéczné Botkó Bernadett irodavezető, a telefonos szolgálat ötletgazdája pedig bármikor meglátogatható személyesen is Miskolcon, a Szeles utca 35.-ben. Szeretnénk bővíteni az önkéntesi gárdát. Alapvetően keresztény segítőket keresünk, és a jelentkezőktől lelkészi ajánlást kérünk. Ők is a missziós irodában, a 06-46-500-260-as és a 06-30-503-4348-as számon jelentkezhetnek be.

(A borítóképen: Lipéczné Botkó Bernadett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában