Labdarúgás

2021.01.15. 18:00

Vezető a kúton, vezető a fociban

Kalandos életpálya áll László István, a Mezőkövesd Zsóry SE labdarúgó-szakosztály vezetője mögött.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Az ismert sport­ember 1979-ben, az akkori Székesfehérvári MÁV Előre színeiben mutatkozott be az élvonalban, aztán 1981 és 1984 között a DVTK ugyancsak élvonalbeli együttesében szerepelt.

Hobbiból csinálja

– A fürdővárosiaknál utánpótlás-koordinátori feladatot látok el – mondta, majd hozzátette: – a legnépszerűbb műfajjal 1974-ben jegyeztem el magam, vagyis már 47 esztendő áll mögöttem a fociban. Jelenleg arra vagyok a legbüszkébb, hogy klubunk U17-es csapata a harmadik osztályban 2017 áprilisától veretlen.

László István több beosztást töltött már be a dél-borsodiaknál: edzősködött a megyei I. osztályban és az NB III.-ban, a matyókat pedig nem kevesebb mint 23 éve szolgálja.

Aki azt hiszi, hogy a tisztségviselő főállásban és rengeteg pénzért tevékenykedik a futballban, téved.

– Töltőállomást vezetek Egerben, a labdarúgásban „csak” hobbiból ügyködöm – folytatta a Pityesz becenévre hallgató kövesdi mindenes. – Ennek ellenére büszkén mondom, hogy nem tudok elszakadni ettől a műfajtól, ugyanis ez nekem maga

az élet.

(A borítóképen: László István nem tud elszakadni a labdarúgástól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában