Év Applikációja Díj

2021.01.19. 09:00

Hívható az online doki

Nagy sikere van a DokiApp-nak, már két díjat is bezsebelt.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A DokiApp nyerte el a Magyar Marketing Szövetség az Év Applikációja Díját. Ötletgazdái nem először kaptak rangos elismerést, tavaly ősszel a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza.

Az ünnep alatt is

Az applikáció segítségével videótelefonáláson keresztül, pár perces várakozás után konzultálhatunk orvosokkal és pszichológusokkal bárhol, bármikor. A szolgáltatás ​okostelefonról és számítógépről is elérhető. A szolgáltatás célja, hogy a legrövidebb úton összekösse a pácienseket a szakemberekkel, ezáltal megbízható irányt mutasson, amikor arra a legnagyobb szükség van. Az applikáció hiánypótló szerepét mutatja, hogy orvosai és pszichológusai az ünnepi időszakban is elérhetőek voltak, pedig ilyenkor egészségügyi panaszokkal szinte lehetetlen szakemberhez fordulni. A megnövekedett decemberi forgalom mellett az alapítók igyekeztek jótékonykodásra is időt szakítani: az ünnepek alatt lebonyolított konzultációk árának egy részéből, támogatták az Autistic Art Alapítványt.

– Az applikációt a páciensek gyakran nem a szakorvosi vizsgálat vagy a hagyományos pszichológiai terápia helyett, hanem ezek mellett veszik igénybe, egyfajta azonnal elérhető útmutatóként. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy éjszaka is zajlanak videókonzultációk – mondta Somogyi Tibor, az applikáció alapítója.

Így működik

Utánanéztünk, hogyan működik a DokiApp. Az applikációban vagy a szolgáltatás weboldalán megjelöljük, hogy orvossal vagy pszichológussal szeretnénk-e beszélni, majd az előre felsorolt általános panaszokból kiválaszthatjuk a ránk illőket, emellett pedig szövegesen kifejtve, képpel kiegészítve is megoszthatjuk a problémánkat. Ezt követően néhány percen belül felkeresi a pácienst az orvos vagy pszichológus, aki kérdések és kamerakép segítségével feltérképezi az állapotot, majd a konzultációt követően írásban foglalja össze a véleményét és a tanácsait a beteg számára. A DokiApp egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell előre időpontot foglalni, vagy napokat várni a szakorvosi véleményre, hiszen a rendszer sajátossága, hogy azonnal (on demand) összeköti a platformon elérhető orvosokat, pszichológusokat a várakozó betegekkel.A költségeket tekintve a szolgáltatás jóval olcsóbb a magánorvosi konzultációtól: egy 10-15 perces orvosi konzultáció ára 5 ezer forint, egy 20-30 perces pszichológiai konzultáció pedig 6 ezer forintba kerül.

A fiatalok szeretik

Olvasóinkat kérdeztük, ismerik-e az applikációt. Kenderes Mónika 24 éves, nemrég végzett az egyetemen. Mint mondta, ismeri az alkalmazást, de még nem használta. Azonban hasznosnak tartja, mert mint fogalmazott, a mai fiatalok nem szeretnek órákat ülni a rendelőben, hogy végre sorra kerüljenek. Igaz, most a járvány miatt telefonos egyeztetést követően időpontra kell menni, de ez az alkalmazás azért is jó, mert csökkenti a személyes találkozások számát. Ha pedig mégis vizsgálatra van szükség, akkor azt az orvos úgyis tanácsolni fogja a betegnek az online konzultáció után.

– Nem is értem, hogy miért nincs már egy egységes egészségügyi bázis és egy jól működő rendszer, aminek segítségével bármelyik orvossal gyorsan és otthonról lehetne konzultálni – tette hozzá Mónika.

Megjegyezte: azt azonban nem hiszi, hogy az idősebbek is használni fogják az alkalmazást. Az ő szülei például csak az orvossal történő személyes találkozásban hisznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában