Díjazták

2021.01.09. 14:30

Hirtelen ötletből lett nyertes alkotás

A pályázaton elért eredmény remek visszacsatolás számára.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Csernikovics Evelin egy spontán ötlettől vezérelve beküldte kézzel készített munkáját a Kolorline közösségi oldalán meghirdetett, „A legszebb karácsonyi asztaldíszek” elnevezésű versenyre. Bár az online kezdeményezésre rengetegen neveztek, nehéz helyzetbe hozva ezzel a zsűrit, végül a virtuális dobogó legfelső helyét Evelin és munkája foglalhatta el. A második és harmadik helyezett, valamint az összes beküldött alkotás megtekinthető a honlapon.

A fiatal lány elmondása alapján a Facebookon talált rá a versenyt népszerűsítő bejegyzésre, s úgy gondolta, miért ne próbálhatná meg. Bár a családjában mindenkinek tetszettek korábbi alkotásai, kíváncsi volt mások véleményére is, akik biztosan nem elfogultak iránta. Így pont kapóra jött ez a lehetőség számára.

– Anyukámmal már kislánykoromban készítettünk adventi koszorúkat a családnak. Nagyon élveztem minden pillanatát, jó érzéssel töltött el, hogy a mi kezünk munkája van az asztalon. Ezt leszámítva idén újra komolyabb érdeklődést mutattam a saját kézzel készült dekorációk iránt. Kezdetben saját magamnak szánva kísérleteztem egy adventi koszorú megalkotásával, aminek nagy sikere lett, később anyukámat leptem meg – mesélte Evelin. – Mások kézműves díszeit is szívesen nézegettem, főleg az ünnepek közeledtével. Általában ilyenkor születnek a legjobb ötletek, hogy milyen legyen a következő alkotás. Persze mire beszerzem a hozzávalókat, már teljesen más az elképzelés. Egy dolog volt, amiben az elejétől kezdve biztos voltam, a dísz színvilága. Úgy képzeltem el, hogy összhangban lesz a helyiséggel, ahol majd helyet kap az ünnepek alatt. Első körben csak egy adventi koszorú volt tervben, de csináltam pár darab bögre alapú dekorációt is ajándékba, amelyek nagyon megtetszettek, ezzel megszületett a bögrés dísz ötlete. A nyertes dísz technikája nem bonyolult. Alapként hungarocellt vagy szalmakoszorút használtam, amit műszőrmével vontam be, az elemeket ragasztópisztollyal rögzítettem – tette hozzá.

Újabb ötletek

– A jövőben szeretnék még hasonló szépségeket kreálni, már most rengeteg ötletem van, és nem csak adventi díszekben gondolkodom. Saját kezű ünnepi kopogtatókkal is próbálkoztam, az is nagyon tetszett. Biztosan fogok még készíteni minden évszakhoz illőt az idei év során. Tervben vannak húsvéti, tavaszi dekorációk, ezenfelül nagyon érdekelnek még az égethető gyurmák, régóta szemezek velük. Ezen az eredményen felbuzdulva talán azt is kipróbálom. A másik nagy szerelem, ami több mint egy éve tart, a karkötőkészítés ásványokból és különböző kiegészítőkből. Ezeket én is mindennap szívesen viselem, és már számos kedves ismerősöm is – emelte ki végezetül Evelin.

(A borítóképen: A legszebb asztaldísznek választották)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában