ajándékozás

2021.01.17. 18:30

A tánctanárnő hatalmas meglepetése

A pedagógus miskolci tanítványai ajándékozták meg a forrói tanítványokat.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónk küldte

Karácsony előttről való az alábbi, megható történet, de a jó cselekedetekről szóló beszámolók soha nem évülnek el. Toronya Alexandra miskolci tanítványai hatalmas karácsonyi meglepetést szereztek a tanárnő forrói tanítványainak. Minderről Alexandra mesélt.

Mindenkinek jutott

– Miskolcon van egy sport­egyesületem, a Harc és Táncművészet SE de együtt dolgozom a Miskolci Sport­iskola tornászlányaival is. Közel 150 miskolci gyereket oktatok. Három évvel ezelőtt a Forrói Gárdonyi Géza Általános Iskolában is elkezdtem tanítani divattáncot és társastáncot. Bár szigorú vagyok, de a forrói gyerekekkel nagyon jó a kapcsolatom, és sok mindent elmesélnek nekem. Tudom, hogy közülük sokan nehéz körülmények között élnek, és csak reménykedtek, hogy ők is kapnak majd valamilyen meglepetést karácsonyra. Kisautóról, plüssmackóról álmodoztak. Akkor határoztam el, hogy gyűjtést szervezek számukra. Mivel a miskolci tanítványaim sokkal jobb anyagi körülmények között élnek, kértem őket, hogy nézzenek körül otthon, és ha találnak olyan játékot, amire már nincs szükségük, hozzák be, és meglepjük vele a forrói gyerekeket. Kitettem egy nagy dobozt, és abba gyűjtöttük az ajándékokat. Volt, aki társasjátékot hozott, más egy óriásmackót vagy puzzle-kirakót. Ruhákat is felajánlottak a tanítványaim, mert tudták, hogy arra is szükségük lehet a nehéz sorsú gyerekeknek.

– Olyan sok ajándék összegyűlt, hogy Forrón minden alsós gyermeknek jutott belőle. Karácsony előtt, az utolsó tanítási nap az igazgatónővel és az alsós tanítónőkkel kiraktuk az egyik terembe az ajándékokat, és minden gyermek választhatott magának valamit. Nagy volt az öröm, a mai napig is kérdezgetem, hogy megvan-e még a játék, a gyerekek pedig azt mondják, persze hogy meg, azzal alszanak – mesélte Alexandra.

Elérzékenyülve tette hozzá:

– Nagyon örülök, hogy a forrói iskolába kerültem, a gyerekek elfogadtak, és megnyíltak nekem. A tánc terápia is, és amikor vége van az órának, a gyerekek azt kérik, „még maradjunk, még táncoljunk egy kicsit!” – idézte fel a pedagógus.

(A borítóképen: Toronya Alexandra növendékei gyűjtöttek ajándékot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában