elismerés

2020.09.09. 08:00

Nyerőszámmal második

A napokban elismerést kapott dr. Mészáros János ügyvéd, több fontos sportág tisztségviselője.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bodor Márk

A Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szövetség elnöke igencsak meglepődött, amikor Hubay György ország­gyűlési képviselőtől, a Zsongó Lillafüred sport- és kulturális rendezvénysorozat ötletgazdájától díszes emlékplakettet kapott.

– „Csak” annyit tettem, hogy az első pillanattól kezdve szívügyemnek tekintettem a Zsongót, így mindvégig támogattam a szervezőket – mondta dr. Mészáros János, aki hozzátette: – Bárhová vezetett az utam, mindig miskolcinak és borsodinak tartottam magam, soha nem mentem el ebből a régióból. Ezt még akkor sem tettem meg, amikor országos tisztségekre választottak meg.

Csúcstartó lehet

A civilben ügyvédként dolgozó sportember lassan csúcstartóvá növi ki magát. Korábban betöltötte a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki funkcióját, de arra a legbüszkébb, hogy immáron huszonegy éve első embere azoknak a karatésoknak, akiknek reprezentánsai a tokiói olimpián először mutatkozhatnak be. Ebben a minőségében második a legnépszerűbb műfajok képzeletbeli ranglistáján, ugyanis mindössze egy személy, dr. Tóth László előzi meg: a hajdani cselgáncsozó huszonkét esztendeje irányítja a Magyar Judo Szövetséget.

(A borítóképen: A jutalmazott dr. Mészáros János és a jutalmazó Hubay György)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában