Különös mentés

2020.06.08. 16:30

Hódoscsépány fogságba ejtette a hód párt

Nem mindennapi állatmentéshez kérték a tűzoltók segítségét hétfőn délelőtt Ózdon.

Marosréti Ervin

Fotó: Kovács Attila tű hdgy. (Ózdi HTP)

Az eset Ózd-Hódoscsépányon történt, a Csépány út, és a közelben csordogáló Hódos-patak közötti lápos területen, ahol két felnőtt hód esett egy fedél nélküli, kibetonozott akna fogságába. Az állatokat a helyi hivatásos tűzoltók szabadították ki egy pléd segítségével, majd szabadon engedték őket.

A hódoscsépányi városrészben, a futballpálya és mellette húzódó patak környékén egy helyi lakos lett figyelmes a különös hangokra. Az aknához érve látta, hogy két nagytermetű hód esett fogságba. A férfi értesítette a tűzoltókat, akik egy lapát és egy nagyobb méretű pokróc segítségével mentették ki az állatokat.

Nem az első

Érdekesség, hogy korábban kisebb termetű vaddisznót is találtak már ezen a helyen. Fidrus Péter, területi képviselő arról tájékoztatott, hogy értesítette az Ózdi Városüzemeltető Intézményt, a cég rövidesen pótolja a korábban eltulajdonított betonfedlapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában