Horgászat

2020.05.25. 14:30

Horogra akadt ötlet: net

Különleges alkalmazást fejlesztett ki hazai pecások egy csoportja.

Bájer Máté

Forrás: Shutterstock

Magyarországon mintegy 600 000 regisztrált horgász van. A pecázás alapvetően egyszemélyes tevékenység, mégis közösségépítő szerepe is van.

Barátságok szövődnek a tóparton, a közös téma bármilyen élethelyzetben összehozza az azonos érdeklődésűeket. Március közepétől azonban ez a közös kapocs veszett ki a horgászatból. A tóparton a távolságtartás kötelező. Mint a legtöbb tömeges rendezvény, a betervezett halfogó versenyek is elmaradtak. Néhány hónapra „magányos tömegsporttá” vált a horgászat is.

Horgászat a hálón

A közösségteremtés késztetése és a pecás szenvedély azonban nem tűnt el: ha nem lehet a tóparton barátkozni, versenyezni, akkor irány az internet!

Idén májustól útjára indult hazánk első versenyorientált horgászalkalmazása. Egy kreatív magyar társaság érdekes webalkalmazást fejlesztett a veszélyhelyzet időszaka alatt. FishinGang néven indították el Magyarország első online horgászversenymotorját.

– Gondoltunk azokra a horgászokra, akik nagyobb baráti társasággal érkeznek a partra – írják a szerkesztői honlapjukon. – Hívd meg barátaid, alkossatok csapatokat, és mutassátok meg, hogy „ki a király” a parton. Nem utolsósorban minden otthon maradt ismerős, barát, családtag a karosszékből tudja követni a versenyeteket.

Ötletgyűjtő vízgyűjtő

A játék ingyenes, csupán regisztrálni kell rá.

– Elképzelésünk az volt, hogy a teljesség igénye nélkül egy helyre gyűjtsük piciny hazánk tavait, patakjait, folyóit, ahol horgásztársaink szenvedélyüknek hódolhatnak – olvasható a weblapon. Az ötletgazdák így szeretnék segíteni, hogy a lakásban ragadt horgászok is kijussanak kedvenc vizeikre, virtuálisan bejárjanak új horgászterületeket.

Pikk-pakk versenyek

A program előnye, hogy online versenyeket is lehet szervezni a segítségével. Bogár András, az oldal egyik ötletgazdája a következőképp ír a játék honlapján a kezdetekről:

„A FishinGang Horgászverseny Program ötlete egy igazán kapástalan, forró nyári nap éjjelén született meg. Baráti társaságunk közel tizenöt éve horgászik együtt, és persze minden alkalommal miniversenybe torkollott a peca. Általában söralátétre írtuk az eredményt, de akkor éjjel kipattant a szikra, mi lenne, ha csinálnánk egy olyan oldalt, ahol telefonról is pikk-pakk létrehozhatunk egy versenyt, rögzíthetjük a fogást, majd minden eredményt fel tudunk dobni a közösségi oldalakra.”

(A borítóképen: Családban maradnak a botok, ha közös a szenvedély)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában