Összefogás Nyugdíjas Klub

2020.04.02. 12:30

Telefononos összefogás

Bíznak benne, hogy a járvány után meg tudja tartani elmaradt programjait a klub.

Detzky Anna

Forrás: ÉM-archívum

Az Összefogás Nyugdíjas Klub vezetősége figyel rá, hogy minden taggal rendszeresen tartsák a kapcsolatot a kijárási korlátozás ideje alatt is.

– Telefonon és interneten keresztül tartjuk az Összefogás Nyugdíjas Klub tagjaival a kapcsolatot – mondta Teszárovics Miklós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az Összefogás Nyugdíjas Klub vezetője. – Klubunk ötfős vezetőséggel rendelkezik, és a munkamegosztást a kijárási korlátozások idejére is megtartottuk. Beosztottuk, hogy ki melyik taggal kontaktál rendszeresen. Ez nagyon lényeges, különösen olyan esetekben, ha valakinek komolyabb gondjai akadnak. Egyik társunk például kórházba került, és sokat jelentett neki, hogy lelkileg erősítettük.

Telefonos köszöntések ideje

Utoljára márciusban találkozott a közösség, akkor még szép reményekkel.

– Két nagyobb rendezvénnyel búcsúztunk egymástól. Február 26-án tartottuk meg farsangi rendezvényünket az MKK Vasgyári Közösségi Házban, aztán megemlékeztünk március 15-éről. A nemzeti ünnepen érdekességeket emlegettünk föl a történelmi események hátteréről. Emellett Szendrey Júlia életében mélyedtünk el a naplója alapján. Ezen az utolsó alkalmon azt is megbeszéltük, hogy minden negyedévben megtartjuk a közös névnapokat és születésnapokat meleg vacsorával egybekötve. Több olyan egyedül élő, özvegy vagy magányos nyugdíjas jár hozzánk, akiknek nagyon jólesik a figyelmesség. Mindig bensőséges, családias hangulatot igyekszünk teremteni. A kerek évfordulósoknak pedig kis ajándékot szoktunk adni. De mostanra csak a telefonos, e-mailes köszöntés lehetősége maradt – mesélte szomorúan a klubvezető.

Egyik hétről a másikra kapták az értesítést, hogy egy darabig nem találkozhatnak.

– A márciusi találkozásunkon még nem számítottunk rá, hogy Magyarországra is hamarosan betör a járvány – mondta az elnök.

Ígérik, bepótolják

– A klubtagokkal abban állapodtunk meg, hogy az elmaradt rendezvényeinket majd a veszélyhelyzet után pótoljuk. Most a húsvét is szűk családi körben alakul, és a locsolkodástól is óva intek mindenkit. Nem járunk ki az utcára, ezért csak a megyei nyugdíjasok érdekvédelmi szövetségének honlapján keresztül tudtuk értesíteni a szövetség tagjait, hogy az irodában már nem tartunk ügyfélfogadást. Plakátot nem tettünk ki, ebből kifolyólag utólag értesültünk róla, hogy négyen-öten kerestek bennünket személyesen, akiket kérünk, hogy inkább telefonon, e-mailben érdeklődjenek – javasolta Teszárovics Miklós.

(A borítóképen: A járvány előtti egyik klubeseményen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában