Közösségi program

2020.02.11. 12:30

Újra összegyűltek a nekézsenyi borbarátok

A falu egyik üde színfoltja, egyre fontosabb közösségi eseménye a februári borverseny.

Marosréti Ervin

Résztvevők a viadalon

Fotó: Marosréti Ervin

Molnár Béla nekézsenyi borosgazda és segítői idén már a hetedik alkalommal szervezték meg a faluban a hagyományos borversenyt, amely mindig egyre nagyobb érdeklődés mellett zajlik le. Ezt az is bizonyítja, hogy a helyi és a környékbeli bortermelők folyamatosan emelkedő számban neveznek a megmérettetésre. Az őshonos, direkt termő fajták mellett már a borvidék szőlőiből készült nedűket is megkóstoltak ezen az estén.

– Természetesen nagyon örülünk neki, hogy egyre népszerűbb a férfiak körében ez az esemény – fogalmazott Molnár Béla főszervező. – A borok közti megmérettetés is nagyszerű program, hiszen valamilyen szinten ez a verseny is ösztönzi a résztvevőket arra, hogy mindenre gondosan odafigyeljenek a borkészítés során. Emellett ez az este a közösségépítésről is szól, hiszen az együtt töltött idő során jókat beszélgetünk, barátságok, jó kapcsolatok alakulnak ki, ami szintén lényeges haszna a borversenyünknek.

Fontos a közösségépítés

Idén Bányai Márton magyarnépdal- és nótaénekes, Nyáry László hegedűművész és zenésztársai szórakoztatták a jelenlévőket, akik évek óta rendszeres résztvevői a nekézsenyi rendezvényeknek. Meghívott vendég volt a médiából ismert Vitkó László, a magyar bor világában otthonosan mozgó gasztromenedzser, aki szakértelemmel kóstolta a Nekézsenyben és a település környékén készült borokat.

– A hagyományőrzés tartja életben és fejleszti a falvakat, a kis közösségeket, amit ez a rendezvény is jól szolgált – tette hozzá Vitkó László. – Remekül éreztem magam, és ha tehetem, máskor is ellátogatok Nekézsenybe.

Az idei nekézsenyi borverseny a helyi önkormányzat és az Együtt Nekézsenyért Egyesület segítségével valósult meg. A településen úgy gondolják, hogy a jó hangulatával az esemény üde színfoltja a falu és a Bükki hegyhát életének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában