Bátrak Ligája

2020.02.03. 19:30

Sportolni hazafias szellemben

Többek között kúsztak, futottak, ugrottak és célba lőttek a fiatalok.

Bódisz Attila

Vívás a versenyen

Fotó: Bódisz Attila

– A sport egyetemes nyelv, határokon innen és túl. Azt szeretnénk, ha minél több fiatal sportolna, hiszen a mozgás javítja a szellemi tevékenység hatékonyságát, egyben olyan kompetenciákat alakít ki a gyerekekben, amelyeknek köszönhetően később, felnőttként magasabb minőségű életet élhetnek majd – közölte a Bátrak Ligája elnevezésű program sárospataki rendezvényének megnyitóján Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. Példaként említette a fair play szellemiségét, a sportszerűséget, valamint a kitartást. Elmondta azt is, hogy a Bátrak Ligája versenysorozatnak katonai jellege is van, hiszen a sebesült társak hordásától kezdve a lézeres céllövészeten keresztül kadétok is segítik a fiatalok felkészülését. Ezeket a versenyszámokat úgy állították össze, hogy azonnali sikerélményhez juttassák a fiatalokat, és a vetélkedés mellett a közösségépítés is fontos szempontja a szervezőknek.

Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: Sárospatak és környéke nemcsak a bátrak földje, de a szabadságé is, hiszen számos szabadságküzdelem bontakozott ki a környéken történelmünk során. Szerencsésnek nevezte a mostani fiatal generációt, amelynek elődeinkhez hasonlóan már nem kell hadba vonulnia hazája védelme érdekében, a katonai felkészülési feladatok inkább a szórakozást szolgálják, és a közösségépítést segítik.

Aros János, Sárospatak polgármestere emlékeztetett rá, hogy a hetvenes-nyolcvanas években is voltak honvédelmi felkészítésre szervezett alkalmak, bár a mostani alkalmakat már másabb célok vezérlik. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a megmérettetésnek Sárospatak adott otthont, ugyanis tudomása szerint olyan helyszíneken szervezik meg az eseményt, ahol a közeljövőben honvédelmi sportközpont épül majd.

Több településről

A református gimnázium tornatermében lebonyolított versenyre a sárospataki iskolák mellett Göncről, Sátoraljaújhelyből, Abaújszántóról, valamint Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról érkeztek fiatalok. Az első helyet a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapata szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában