koronavírus

2020.02.09. 11:30

Fertőző lehet egy csomag Kínából?

Magyarországra a legtöbb csomag Ázsiából érkezik, ez pedig elgondolkodtató a koronavírus egyre gyorsabb terjedése miatt.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Illusztráció/ÉM

Fotó: W

A hírek elkezdték aggasztani a gyakori internetes vásárlókat is, de valóban kell-e tartanunk a kínai árutól?

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért is felelős államtitkára, Menczer Tamás korábban elmondta, hogy a Kínából érkező csomagok esetében nincs szükség speciális óvintézkedésekre, mivel azok nem fertőznek.

Dr. Kemenesi Gábor virológus azonban arról beszélt egy interjúban, hogy az új típusú koronavírus tüneteiben és terjedési módjában is hasonlít az influenzához, például abban, hogy a lappangási időszakban is fertőző, és a gazdatesten kívül, tárgyakon is életben marad. A virológus szerint viszont kizárt, hogy a fertőzött területekről Magyarországra rendelt csomagok élő vírust tartalmazzanak. Mivel a kínai csomagokat többnyire hajón hozzák, túl sok idő eltelik, ezért kicsi az esélye, hogy ilyen formában bejuthatna az országba a vírus – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában