Szilveszter

2020.01.03. 13:30

Szilveszteri batyubállal köszöntötték az új évet

A kicsivel több mint százötven főt számláló Kánón hangulatos bulival és tűzijátékkal köszöntötték az új évet.

Novák Krisztina

Jó hangulatban telt a rendezvény

Forrás: Magánarchívum

Az Aggteleki-karsztvidék hegyei között megbúvó kis település szűkebb közössége harmadszor töltötte együtt a szilvesztert egyik – viszonylag új – lakosuk, Sánta Ibolya szervezői aktivitásának köszönhetően.

– Miskolcon nőttem fel, de az érettségi után Budapesten folytattam az életem – mesélte Ibolya. – Visszatérésem a megyébe a sorsnak köszönhető, ugyanis két fiam közül az egyik életét veszítette a veronai buszbalesetben. A férjemmel és a fiammal közösen döntöttünk úgy, hogy egy nyugodt kis közösségben szeretnénk élni a tragédia után, és rátaláltunk Kánóra. Akkor ébredtem rá, hogy valójában hol is lakom, amikor a fiam búcsúztatójára a település olyan lakosai is eljöttek – és támogatásukról biztosítottak –, akiket addig nem is ismertem. Ezután döntöttem úgy, hogy szeretném viszonozni a kánóiak szeretetét, és megszerveztem az első szilveszteri mulatságot, az idei pedig már a harmadik volt.

Közösségformálás

Ibolyának először a rendezvényhelyszínt kellett megtalálnia, ami idén a helyi kultúrház volt, Bokros Lajos polgármesternek köszönhetően teljesen ingyenesen. A szilveszteri buli most is batyubál formájában zajlott, ami azt jelenti, hogy a harmincfős vendégsereg nem érkezett üres kézzel, mindenki vitt magával fogyasztanivalót. Ez annyira jól sikerült, hogy két ünnepségre elegendő ételtől és italtól rogyadozott a svédasztal. Tűzijátékot és tombolát is szerveztek – a nyereményekről az önkormányzat és a helyi lakosok gondoskodtak –, rengeteg ajándék gyűlt össze, így senki sem ment haza üres kézzel. A zenéről Sánta Ibolya fia gondoskodott, így az összetartó kánói közösség együtt táncolt át az új évbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában