szuper meglepetések

2019.12.17. 20:00

Unokafotó: igazi meglepi

Az ajándékozási szokások különbözőek, de van, amit nem lehet felülmúlni.

Hegyi Erika

Vajda Tímea már csak dobozt és színes szalagot keresett

Fotó: Bujdos Tibor

Sok vásárló kutatott hétfőn ajándékok után a miskolci Centrum áruházban. Volt, aki a munkatársainak keresett kisebb ajándékokat, mások valami praktikusat szeretettek volna, de olyan vásárlóval is találkoztunk, aki magát lepte meg ajándékkal, mert egyedül tölti majd a karácsonyt.

Mindent elintéz

Egy fiatal édesanya, Vajda Tímea a díszdobozok között keresgél. Megtudjuk, a kislányának babaholmikat vásárolt, melyeket egy jókora dobozba szeretne majd beletenni.

– Az ajándékokat az interneten rendeltem meg a múlt héten, érkeznek is szépen sorban. Most már csak dobozt és színes szalagot keresek. Nálunk az a szokás, hogy a nagyszülők fényképalbumot kapnak karácsonyra az adott évben a gyerekekről készült fotótermésből. Plusz egy fényképet keretben. Ennek nagyon örülnek. A gyerekektől megkérdezzük, hogy mit hozzon a Jézuska, édesanyámat pedig könyvvel lepem meg – árulja el Tímea. Elmondja: a családtagok neki adják oda az ajándékra szánt pénzt, ő megrendeli, karácsonykor pedig együtt az egész család, és közösen bontogatják az ajándékokat.

Nem ilyen szerencsés Fekete Istvánné, aki egyedül tölti az ünnepeket. A lánya ugyanis Svájcban él a családjával. Majd csak februárban látogatja meg őket, akkor lesz ajándékozás.

Ez jó lesz?

– Most csak egy kis karácsonyi díszt nézek az ajtómra. Ez jó lesz? – mutat egy csillag alakút, aminek a közepében szarvas díszeleg. – Állítok egy kis karácsonyfát is. A lányom készített nekem egy naptárt, aminek a lapjain az unokám látható. Az lesz az én ajándékom – teszi hozzá.

Fekete Istvánné Fotó: Bujdos Tibor

Szabóné Bártfai Marianna apró ajándékokat keres a munkatársainak. Ők egymást is megajándékozzák. Ötleteket gyűjteni jött az üzletbe.

– A családi ajándékok nagyja már megvan. Az a módszerem, hogy egész évben figyelem, kinek mi a kívánsága, kinek mire lenne szüksége. Bár az én kívánságaimat is így fürkésznék! – teszi hozzá nevetve.

A szeretet a fontos

Fülep Géza és felesége szintén ötletekért tért be. Arra panaszkodnak, Miskolcon nincs igazi utcai karácsonyi vásár, ami megnehezíti a dolgukat.

– Van, akivel megbeszéljük, mire lenne szüksége, de van, akinek meglepetést szerzünk. A lényeg, hogy örömöt okozzunk, és az ajándékkal kifejezzük a szeretetünket – fogalmaz Géza.

A legutolsó pillanatban

Évről évre az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást az emberek, árulja el tapasztalatait Kiszelik Nóra áruházvezető: „most is azt tapasztaljuk, hogy igazi nagy forgalom még nincs. Vásárolgatnak az emberek, nézegetnek, és majd az ünnep előtt 4-5 nappal lesz embertelen a forgalom.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában