Ízvilág

2019.12.09. 07:30

Kinderpunsch nélkül nincs ünnepi hangulat

Az alkoholos forralt bor mellett a gyerekeknek is van forró ital.

Novák Krisztina

Gyerekeknek kiváló forró ital

Forrás: ÉM

Van valami igazán varázslatos a karácsonyi és adventi vásárokban. A színek és a fények kavalkádja, valamint a zene elvarázsol mindenkit. Olyan, mintha megállna kicsit körülöttünk az idő és órákig képesek vagyunk kószálni a forgatagban. Ez az a hely, ahol a forralt bor mellett egy gyermekeknek készült német specialitással, a „Kinderpunsch”-al vagy hazai nevén a forralt punccsal is bármikor találkozhatunk.

A hagyományos karácsonyi forró ital melegen tart gyermeket és alkoholt nem kedvelő felnőttet egyaránt, miközben lassan andalgunk a vásártéren és a környező utcácskákon, hogy átadjuk magunkat a varázslatos hangulatnak.

Mitől más?

A német Kinderpunsch-ot a többi forralt italtól az alapjául szolgáló gyümölcstea vagy Németország egyik legkedveltebb gyógyteája, a hibiszkusztea különbözteti meg. Piros színűvé festi a puncsot és csodálatos aromát kölcsönöz neki.

Találtunk egy eredeti receptet, amit most önökkel is megosztunk.

Hozzávalók: 2 csésze narancslé, 2 csésze almalé, fél csésze cseresznyelé (helyettesíthet több narancs- vagy almalevet), 2 csésze víz, 2 rúd fahéj, 10 egész szegfűszeg, 2 egész csillagánizs, 5 zacskó hibiszkusztea (esetleg vásárolhatunk hibiszkuszszirmokat, abból 5 teáskanál szükséges), méz ízlés szerint.

Elkészítése

A forralt puncs készítéséhez helyezzük az összes összetevőt – a méz és a tea kivételével – egy magas falú edénybe, és forraljuk fel. Vegyük lejjebb a gázt, fedjük le és főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a teászacskót, és hagyjuk, hogy 10 percig álljon a fedő alatt. Távolítsuk el a teazsákokat, és ízlés szerint adjunk hozzá mézet. Mindig melegen tálaljuk. A bögrékben elhelyezhetünk még narancscikket, szegfűszeget, csillagánizst vagy fahéjat.

A Kinderpunsch-nak egyébként sokféle változata van, ezért használjuk mindig a számunkra legízletesebbnek tartott teákat, és a fűszerek arányait is ízlés szerint változtathatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában