Tokaj

2019.08.07. 16:00

Még mindig tele van energiával

A rekedtes hangjáról ismert walesi rock­énekes, Bonnie Tyler adott koncertet a Tokaj Fesztiválkatlanban.

Erdős József

Fergeteges koncertet adott Bonnie Tyler

Fotó: Erdős József

A hetvenes évek óta a színpadokon szereplő sztár még Guinness-rekordot is elért lemezeladásait tekintve, a Total Eclipse of the Heart című kislemezből naponta hatvanezer példányt adtak el, összesen mintegy hatmillió darab forgott körbe a lemezjátszókon a világ minden táján.

„Gyönyörű a tokaji helyszín, szinte a sziklából válik ki a színpad és a nézőtér.”

Ötven éve

Tokaji koncertje, ami idén Bonnie Tyler egyetlen magyarországi fellépését is jelentette, telt ház előtt zajlott. A karrierje ötvenedik évfordulóját ünneplő énekesnő ismert slágerei mellett a jubileumi lemezéről is énekelt dalokat.

– Nagyon szeretem az új albumot, a címe A föld és csillagok közt. Rod Stewarttal és Cliff Richardsszal is énekelek rajta duettet, a dalokat pedig a Bee Geesből Barry, valamint az Ed Sheerannek is slágereket író Amy Wrights szerezte – mondta el a koncert előtt adott interjújában Bonnie Tyler.

A brit sztár ugyan pár évente fellép magyarországi fesztiválokon vagy rendezvényeken, de a keleti országrészben ritkán láthatják őt rajongói. Ezúttal a Fesztiválkatlan volt a helyszín, az idén ötéves szabadtéri teátrumról is elismerően nyilatkozott.

– Gyönyörű a tokaji helyszín, szinte a sziklából válik ki a színpad és a nézőtér. Fantasztikus természetes díszlet, szerencsére az eső is elállt a koncert előtt. Mesés ez a helyszín, nagyon kedvesek az emberek, elképesztő ellátást kaptunk – tette hozzá a világsztár.

Kérdésünkre a hatvannyolc éves énekes elmondta, még mindig tele van energiával, és az új projektek további erőt adnak a folytatásra. Közönsége is imádja őt, közvetlen stílusa pedig nem a világszerte ismert előadókról alkotott képet igazolja. Karrierjét a botrányok is elkerülték, ezt ő maga érdeklődésünkre azzal magyarázta, hogy negyvenhét éve házas, és még akkor kötötte össze életét férjével, mielőtt híres lett volna. A walesi énekesnő szegény, de nagy családból származik, három lány- és két fiútestvérrel nőtt fel.

A borhoz értő énekesnő hozzátette, ismeri a Tokajit.

– Minden fellépésem előtt tizenöt perccel felhívom az énektechnika tanáromat, aki rákérdezett: Tokaj? Az egy híres borvidék, amire én csak annyit mondtam: tudom! – tette hozzá nevetve a sztár.

Még több produkció

Nem Bonnie Tyler volt az első világsztár, aki sikeres és telt házas koncertet adott a Fesztiválkatlan színpadán. Két éve a Modern Talking egyik fele, Thomas Anders lépett fel zenekarával szintén nagy sikert aratva.

A Fesztiválkatlan jubileumi szezonjának utolsó hónapjában is számos várt produkciót mutat be. A fővárosi koncertjén kívül hazánkban csak Tokajban koncertező Havasi Balázs hangversenye is rendszerint telt házas, ez várhatóan idén is így lesz. A Zempléni Fesztivál keretein belül pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar mutatja be Filmharmonikusok című koncertjét, ahol a legismertebb filmek főcím- és betétdalai csendülnek fel több mint 200 kórustag és zenész előadásában. A szezont pedig az utóbbi évek egyik sikercsapata, a Margaret Island zárja, akik szintén szimfonikus műsorral készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában