Sárospatak

2019.08.28. 18:30

A suhanás diadala

Egy füstifecskéről készült képpel nyert a pataki diák.

Bánhegyi Gábor

Füssi-Nagy Regő

Az olasz Asferico International Nature Photography Competition pályázatán egy sárospataki középiskolás, Füssi-Nagy Regő lett a legjobb a 15–17 évesek kategóriájában.

Regő korábban már nyilatkozott lapunknak, amikor itthon elnyerte Az Év Ifjú Természetfotósa címet.

Sokat eldöntő évek

– Az a siker adta a lökést ahhoz, hogy nemzetközi színtéren is megmérettessem magam – mondta el lapunknak Füssi-Nagy Regő, amikor a mostani sikerről kérdeztük. – Tíz képet küldtem be a 15–17 évesek kategóriájában, és a bírálók azt a képemet (a Suhanást) választották ki, amelyikkel már itthon is nyertem. Elindultam egy spanyol és egy német pályázaton is, azokról majd később lesz hivatalos döntés. Az olasz pályázat eredményéről a szervezők értesítettek, sajnos egy kicsit későn, így nem tudtam részt venni a díjkiosztón.

Általában a siker a győztest végleg a természetfotózáshoz bilincselné, Regő esetében ez nem feltétlenül van így.

– Mostanában háttérbe fogom szorítani a fotózást, mert most jön az a két év a suliban, ami eldönti, tudok-e ott továbbtanulni, ahol azt elképzeltem magamnak, ezért most a fontossági sorrendben mindent be fog előzni a folyamatos és tudatos tanulás – árulta el a most következő terveit Füssi-Nagy Regő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában