aranylakodalom

2019.07.05. 12:00

Már ötven éve együtt, békében, szeretetben

Juhász Géza és Klárika szombaton tartják aranylakodalmukat.

Hegyi Erika

Klárika és Géza

Forrás: A házaspár fotója

Szombaton ünnepli 50. házassági évfordulóját Juhász Géza és Juhászné Klárika. Miskolcon sokan ismerik őket, hiszen Géza a miskolci önkormányzat (korábban Miskolc Városi Tanács) pénzügyi osztályán dolgozott évtizedekig, később vezetője volt, felesége, Klárika pedig a Miskolci Nemzeti Színház könyvelőjeként kezdett, majd a Miskolci Szimfonikus Zenekar gazdasági igazgatójaként dolgozott hosszú évtizedekig.

Gézát jól ismerték precizitásáról, szigorú költségvetési gondolkodásáról és emberségéről. Költségvetési, pénzügyi szakemberként nem felejtette el kisiskoláskori álmát, hogy tanítson. Ma is rengeteg tanítványa dolgozik költségvetési területen szerte az országban, és sokan érettségi vizsgabiztosként is emlékezhetnek rá. Bár falusi család negyedik gyermekeként taníttatása csak a szakmunkásképzőig vitte, így a kohászatban helyezkedett el, innen azonban önerőből érettségizett és végezte el a főiskolát.

Gyerekek és unokák

Klárika a szimfonikus zenekar zenészei számára nemcsak gazdaságvezető volt, hanem sokan fordultak hozzá ügyes-bajos dolgaikkal, ő pedig eszesen, talpraesetten oldotta meg a problémákat. Sokszor kísérte a zenekart külföldi turnéra, ahol még az ismeretlen nyelvek sem jelentettek számára akadályt, ha a társulat érdekeiről volt szó.

Hosszú út vezetett addig, amíg egy kis faluból, Harsányból a két fiatal a város ismert és szeretett személyisége lett. A faluban mindketten a színjátszókörbe jártak, még szerelmes szerepet is alakítottak. A közös színjátszásból aztán igazi szerelem lett. Géza 26, Klárika pedig 20 éves volt, amikor összeházasodtak. Ez 1969. július 5-én történt. Házasságukból két gyermekük született, Rita és Péter, akiket gondoskodóan neveltek, támogatva tanulásukat, és hogy minél többet megismerjenek a világból, sok közös utazással, csereprogrammal, de mindvégig ügyelve a családi értékekre.

Géza és Klárika nyugdíjasként sem unatkozik: a kert és az unokák szinte minden idejüket lekötik. A gyerekek és az öt unoka, Dávid, Bálint, Berta, Boldizsár és Liza együtt ünnepli az aranylakodalmas házaspárt, amikor holnap a templomban megerősítik ötven éve kimondott esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában