Gyereknapi kívánság

2019.06.02. 18:30

A tűzoltóautó az ő kedvence

A tűzoltók azt is elmesélték, mikor oltanak habbal, mikor vízzel.

Bájer Máté

Zalán és szülei a tűzoltóságon

Fotó: Ádám János

„A fiamnak a tűzoltóautó a kedvenc játéka. Több is van neki otthon, nagy élvezettel tologatja őket. Innen jött az ötlet, hogy biztos szívesen megnézne egy valódit is” – mesélte el nekünk Sipos Zalán anyukája.

Szüleivel együtt

A kisfiú számára meglepetés volt a kívánság teljesítése, csak a helyszínen mondták el neki, mi is fog történni. A program nem merült ki abban, hogy Zalán a szüleivel bemehetett a Miskolci Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságra és beülhetett az állomány egyik autójába. Két hivatásos tűzoltó be is mutatta a család számára a legfontosabb felszereléseket, mi hogyan működik a kocsin, melyik eszköznek mi a szerepe az akciók során.

 

Elmesélték, mikor oltanak habbal, mikor vízzel, mekkora nyomást bírnak ki a tömlők és megmutatták, hogy néz ki egy 40 baros örvényszivattyú. Előkerültek a feszítő-vágó berendezések is, amik egy mozgatható panelen kapcsolódnak a kocsi oldalához, és leginkább az Ezeréves Sólyom egyik lézerlövegéhez hasonlítanak.

Míg Zalán belebújhatott egy tűzoltó szolgálati ruhájába, az apukájának a hátára oxigénpalackokat akasztottak, illusztrálva, mit él át egy lánglovag éles helyzetben. Végül a család kedvéért egy riasztást is szimuláltak, minek során kiderült, a tűzoltók a valóságban is kerülik a lépcsőket, és nem csak a filmekben csúsznak le egy csövön a szertárba, ami valószínűleg a legmenőbb módja az emeletek közötti közlekedésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában