2019.06.29. 18:28
A grillételek legjobb barátja
A faszénen piruló ételek elengedhetetlen kellékei a különböző szószok. Ezekből mutatunk két remek variációt.
A szószok sokat emelnek a grillételek élvezeti értékén
A kinti grillezés és a nyár kombinációja olyan, mint a kiforgatott Rubik-kocka. A tökéletesség érzetét kelti. Azonban ahhoz, hogy a faszénen piruló húsok és a füstös zamatú zöldségek még jobban csússzanak, szükség van a különböző szószokra is. Persze az eredeti BBQ, vagyis a ketchup, az almaecet, a barna cukor és Worcestershire harmonikus egyvelege az alapja mindennek, de a nagy klasszikuson túl is vannak olyan szószok, amiket érdemes elkészíteni. Az alábbiakban két olyan receptet mutatunk be, amikkel bármikor feldobhatunk egy grillpartit.
Receptek
Tüzes mártás
Hozzávalók:
A hagymát lereszeljük, majd egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott, kimagozott chilipaprikát, majd belekeverjük a többi alapanyagot is az olaj kivételével. Addig kavargatjuk, míg homogén masszát nem kapunk. A tálba tesszük a többi hozzávalót (az olajat leszámítva). Miután már teljesen lágy a massza, adjuk hozzá az olajat is, és keverjük egységesre. Zöldségekhez és húsokhoz is kiváló dresszing.
Mangó chutney
Hozzávalók:
Megpucoljuk a mangót, majd kisebb kockákra daraboljuk, és a többi összetevővel együtt tegyük egy lábasba, majd kezdjük főzni lassú tűzön, fedő alatt. Többszöri kavarással addig főzzük, amíg lekvárszerű állaga nem lesz. Kihűtve, húsokra kenve fogyasszuk.