Miskolc

2019.05.20. 21:04

Folytatódik az expo-k sora, most egzotikus állatokkal

Az érdeklődők tömege várakozott a vasárnapi Pet Expo-n, az egyetemi Körcsarnok bejáratánál.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Komoly érdeklődés övezte az első Pet Expo Hungary nemzetközi akvarisztikai, terrarisztikai, egzotikus kisállat kiállítást és vásárt, május 19-én, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, amelyet Iglai Gyula Norbert akvarisztikai szakember álmodott meg.

„A gyermekkori hobbim és állatszeretetem nyomán hosszú éveken keresztül foglalkoztam díszállat kereskedelemmel és nagykereskedéssel. Korábban már volt egy kétéves állandó kiállításom és most is szeretnék hagyományt teremteni itt a borsodi régióban a Pet Expo-val. Mi kiállítók tudjuk megmutatni az embereknek, hogy mire képes ez a régió és bizonyítani elhivatottságunkat az állatszeretet iránt, illetve nemzetközi viszonylatban is rámutatni, hogy igenis van létjogosultsága Miskolcon egy nagyszabású egzotikus kisállat kiállításnak”– mondta köszöntőjében a fő szervező.

Az egész napos rendezvényen a látogatók hazai és nemzetközi cégek, egyéni vállalkozók, hobbitenyésztők, egyesületek, klubok, és alapítványok kínálatából válogathattak és állatvédőktől, szakmai előadásokon tanulhattak a felelős állattartásról. Molnár Attila a Miskolci Állatkert és Kultúrpark igazgatója, az élet csodájáról beszélt megnyitó beszédében. Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás és Természetvédelmi Egyesület elnöke pedig az állatvédők csoportját képviselve üdvözölte a vendégeket.

Az állatok is éreznek

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai teknős- és kígyósimogatót hoztak magukkal. Molnár Attila igazgató pedig az élet csodájáról szólt megnyitóbeszédében: „Szent-Györgyi Albert magyar Nobel-díjasunk mondta, hogy ha egy komoly természettudóstól megkérdezik, hogy mi az élet, akkor jön a legjobban zavarba. A mai napig nem tudjuk, csak azt, hogy az élet önmagában csoda. A tudós hasonlata szerint, ahogy a mosoly sem választható el az ajkaktól, úgy az élet sem különíthető el az életet hordozó anyagtól. Az állatok ugyanúgy éreznek, fájdalmaik vannak, mint nekünk embereknek, ezért nem kezelhetjük őket felsőbbrendűséggel.”

Állatvédelem első kézből

Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület és Madármentő Állomás elnöke az állatvédők nevében üdvözölte a vendégeket. Az expóra madárbemutatóval érkeztek.

„Megtisztelő számunkra, hogy itt lehetünk, és külön örülök, hogy állatvédő szervezetek és alapítványok is megjelenhettek. Mi a természetvédelmet képviseljük. Szeretnék gratulálni és köszönetet mondani a szervezőknek, hiszen nagyon szépen berendezték ezt a kiállítást, és bízunk benne, hogy még több expo fogja követni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában