Időjárás

2019.05.23. 18:00

Felhőszakadás Miskolcon – Városszerte állt a víz az utakon

Hatalmas eső zúdult csütörtök délután Miskolcra.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

A felhőszakadást követően a város több pontján az utakon, járdán hömpölygött a víz. Ez volt a helyzet a belvárosban a Zsolcai kapuban, a Görgey utcán, a Búza téren és a környező utcákon, de úton lévő munkatársaink jelzése szerint Hejőcsabán vagy Diósgyőrben sem volt más a helyzet.

- A körülbelül félórás felhőszakadás során húsz millimétert bőven meghaladó csapadék hullott le, de ez a város egyes pontjain, így például a belvárosban és a város keleti részén jelentősebb is lehetett – mondta el érdeklődésünkre Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodájának meteorológusa.

Hogy a belvárosban mennyi esett pontosan, nem tudni, az azonban biztos, hogy – mint az képeinken is látható – a Búza tér környékén, a Zsolcai kapuban alkalmi patakként hömpölygött a lehullott csapadékvíz a négysávos út két szélén, de rövid ideig állt a víz az aluljáróban, az autóbusz-állomáson és a piac környékén is.

Erdődiné Molnár Zsófia azt mondta, pénteken még folytatódik a maihoz hasonló idő, záporokra, zivatarokra számítani kell, aztán a hétvégén átmenetileg csökken a csapadékhajlam.

- Azért csak átmenetileg, mert hétfő délutántól a mostani számítások szerint ismét csapadékosabbra vált az idő – tette hozzá.

A jó hír, hogy hideg azért nem lesz, pénteken húsz fok körül alakul a hőmérséklet, a hétvégén viszont ennél kissé melegebb is lehet majd.


A hirtelen lezúduló eső elárasztotta a Repülőtérnél lévő vasúti felüljárót, ezért azt az útszakaszt a rendőrség lezárta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában