Zenekar

2022.02.06. 15:00

Indul a szülinapi turné

Idén lesz tízéves a miskolci Sky Fanatic zenekar.

ÉM

A Sky Fanatic 2012 augusztusában alakult. A miskolci zenekar bevallott célja, hogy közelebb hozza az emberekhez az élő zene csodálatos világát, a reggae és a ska műfajok vidám hangulatán keresztül, mindezt populáris környezetbe helyezve.

 

Fúziós stílusban 

 

A Sky Fanatic különlegessége, hogy a jamaicai zenét gyakran fuzionálja funky-, rock- vagy akár jazzelemekkel, mindezt a fúvósszekció hangzásával megfűszerezve alakul ki az igazi Sky Fanatic-hangzás.

 

Az első lemez 2015 nyarán jelent meg, mely a „Fanatizálj!” címet kapta. A második album 2018 augusztusában jött ki „Valóság vagy Álom” címmel. 

 

A srácok mindig megtalálják a módját, hogy kihozzák a közönségből a maximumot, koncertjeiken nehéz egy helyben állva maradni. 

 

– Idén lesz tízéves a Sky Fanatic zenekarunk, amire egy hosszabb országos turnéval készülünk, és persze a kedvenc városunkat sem hagyjuk ki, ami egyben a szülőföldünk: Miskolc – tudtuk meg Nahaj Pétertől, a zenekar frontemberétől, aki így folytatta: – Mielőtt még belekezdenénk az utunkba, tartunk egy hatalmas reggae-, ska-, funky-, hiphopbulit a SteelO-s barátainkkal a Helynekemben február 5-én, és majd ősszel, nyár végén itt is zárjuk a turnét. Igazából ez egy egyszerű kis évnyitó koncert, a tízéves turné ezután indul – mondta el a zenekarvezető. 

 

Az est másik szereplője, a miskolci székhelyű SteelO zenekar tagjai zenész barátok, akik a közös örömzenélés céljából álltak össze. A zenekart Zoller Márton és Dwoja alapították, akik a korábbi közös zenei alkotásuk, a sikereket és elismerést is megélt Kiskece népdalfeldolgozást követően úgy döntöttek, élő zenei felállásban szeretnék folytatni a zenélést. Ezért zenész barátaikat meghívva megalapították a SteelO zenekart. 

 

A banda dallamos, rappel fűszerezett gitáralapú zenét játszik, melyben az örömzenélés keretein belül a mély és a könnyed üzenetek közvetítése egyaránt célja, a mindennapi életből és tapasztalataiból merítve a zenei hangulathoz és a dalszövegekhez az ihletet.

 

(A borítóképen: A Sky Fanatic országos születésnapi turnéját két miskolci fellépés keretezi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!