műanyagmentes július

2021.07.03. 14:30

Deniz nem hisz az egy hónapig tartó világmegváltásban

A műanyagmentes július kapcsán celebjeinket kérdeztük, mit gondolnak a fenntarthatóságról, ezúttal a kazincbarcikai rapper, Deniz avatott be, mit tesz a környezetért.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Facebook

– Az egy hónapig tartó világmegváltásban nem hiszek, az maximum figyelemfelkeltésnek jó. De minél több olyan rutin beépül a hétköznapi életünkbe, ami a fenntarthatósághoz vezet, egy kis lépés előre – mondta a zenész. – Az igazság az, hogy természetesen mi fogyasztók is felelősek vagyunk sok mindenért, rajtunk is múlik, mennyi műanyagot pocsékolunk. De amíg a legnagyobb gyárak és a globális politika nem akar ténylegesen lépni, és nem születik összefogás, addig az átlagembert csak nyomasztja ez a kérdéskör.

Őrült túlfogyasztás

Bár lelki megnyugvást ad a papír szívószál, meg evőeszköz, de valójában nem itt dől el a Föld sorsa, tette hozzá Deniz.

– Ettől függetlenül én is kerülöm a műanyaghasználatot, amennyire tudom és támogatok minden olyan kezdeményezést, ami ebből az őrült túlfogyasztásból és eldobható termékek világából kivezet. Valljuk be: nem mi találtuk ki és nem a mi érdekünk, hogy 10 szelet szalámi egy tálcányi műanyagba legyen csomagolva, vagy hogy még a banánt is műanyagzacskóba pakolhassuk – mondta.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/igy-zoldulhet-az-eletunk-juliusban-es-azutan-is-5588177/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!