Edda

2019.07.16. 17:00

Ismét tűzközelben

Edda-koncerttel nyílt meg többek között a Dunai Vasmű kapuja a látogatók előtt.

Pataky Attila kohászruhában

Fotó: Németh Zsolt

Az ISD DUNAFERR éves nagyrendezvényén, a Vasas- és Kohásznapon több mint 8 ezer látogató előtt zenélt az Edda. A miskolci származású zenekar 33 év után tűzte újra műsorra legendás, eredetileg 1986-ban a diósgyőri kohászatban – akkori nevén Lenin Kohászati Művekben – tartott, Tűzközelben című előadását. Az esemény kiemelt programjaként a kohászok szkanderversenyre hívták ki Fekete László erősportolót.

Hagyományos és modern

A július 12-én Dunaújvárosban szervezett Vasas- és Kohásznapon idén is jól megfért egymás mellett a hagyomány és a modern technológia. A családi napon gyárlátogatás, MÁV Nosztalgia Gőzös, acélipari skanzen, high-tech innovációs sátor és sztárfellépők sora várta a látogatókat. Az Edda mellett többek között fellépett Janicsák Veca, a Honeybeast, Miller Zoltán, a Mys­tery Gang és Charlie is.

– Az acélipar ősi szakma, de mára a technológia és a tudomány mélyen átszőtte az acélgyártást is. Az iparág hihetetlen gyorsasággal fejlődik, és ezzel a fejlődéssel mi is szeretnénk lépést tartani – mondta el Evgeny Tankhilevich cégvezető.

A Vasmű közel 5 ezer dolgozója és családtagjaik mellett sokan ellátogatottak a környező településekről is a családi napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!