Cannes

2019.05.22. 11:00

Vegyes a verseny

A 82 éves Ken Loach új alkotásával levette a lábáról a kritikusokat.

Váró Kata Anna

Tarantino a cannes-i fesztiválon

Forrás: AFP

A legtöbb várakozás Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című, augusztus 8-tól Magyarországon is látható filmjét övezi, melyről a következő tudósításban be is számolok majd.

Bűnfilmek

Az eddig legnagyobb esélyes Pedro Almodóvarnak egyetlen komoly kihívója akadt, a nagy rejtőzködő Terrence Malick személyében, aki idén sem kísérte el Arany Pálmára esélyes filmjét, a Hidden Life-ot Cannes-ba, ahogy 2011-es diadala alkalmával sem, amelyet Az élet fájával aratott.

A kínai Diao Yinan Le Lac aux oies sauvages/The Wild Goose Lake véres gengszterfilmje némileg kilógott a versenyfilmek sorából, bár példanélkülinek korántsem mondható. A román Cor­neliu Porumboiu La Gomera/The Whistlers című filmje is a bűnfilmek számát gyarapította a versenyben. Porumboiu alkotása több filmtörténeti klasszikust is megidéz, ez azonban nem válik előnyére az egyébként szépen fényképezett és jó alakításokat felsorakoztató filmjének.

A 82 esztendős Ken Loach a 2016-os Arany Pálma-nyertes filmje, az Én, Daniel Blake bemutatója kapcsán hangoztatta, végképp visszavonul, de ehhez nem sokáig tartotta magát, mert idén ismét versenybe szállt. A Sorry We Missed You című társadalomtudatos drámájával levette a lábáról a kritikusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!